'Erdoğan’a Almanya’ya giriş yasağı verilmeli'

Alman Federal Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, "Türkiye'de, Almanya'daki milletvekilini tehdit edene Almanya'ya giriş yasağı verilmeli" dedi.

'Erdoğan’a Almanya’ya giriş yasağı verilmeli'

Alman Federal Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, “Türkiye’de, Almanya’daki milletvekilini tehdit edene Almanya’ya giriş yasağı verilmeli” dedi.

Bild gazetesine demeç veren Dağdelen Ermeni soykırımı yasa tasarısının Federal Meclis’te onaylanmasının ardından ölüm tehditleri de aldığını belirterek “Kim Türkiye’de Almanya’daki bir milletvekilini tehdit ediyorsa Almanya’ya giriş yasağı verilmeli, buna Erdoğan da dâhil” dedi.

Alman Bild gazetesinin haberinde Dağdelen’in sosyal medyadaki hesabına İstanbul’dan bir kişinin “Onu başından vurana 100 bin Euro ödül.” mesajına da yer verilirken, Dağdelen, Almanya’da hükümetin de desteğiyle yurtdışında yaşayan milliyetçiler tarafından tehdit edildiğini ve gelişmelerden endişe duyduğunu söyledi.

Bild’in haberinde, Federal Kriminal Dairesi’nin milletvekillerine yönelik tehditlerin boyutlarının büyüklüğü konusunda hayrete düştüğü de belirtiliyor.