Erdoğan zirvede ‘güvenli bölge’yi anlatacak

Erdoğan’ın uluslararası bir toplantıda ‘güvenli bölge’ sunumu yapacak!

Erdoğan zirvede ‘güvenli bölge’yi anlatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde ‘güvenli bölge’yi anlatacak.

Zirvede, giderek artan nükleer tehdide çözüm arayışları, yüksek zenginleştirilmiş uranyum kullanımını en aza indirmenin yolları, nükleer kaçakçılığa karşı alınacak önlemler, nükleer güvenlikte işbirliğini artırma yolları, radyoaktif kaynakların güvenliğinin artırılması ve nükleer terörizmle savaş konuları ele alınacak.

Ancak bugün Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı açıklamadan da görüleceği üzere aylardır sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye dair ısrarla çözüm üretmeyen, binlerce yurttaşı yaşadıkları yerden alıkoyan uygulamalara imza atan Erdoğan’ın uluslararası bir toplantıda ‘güvenli bölge’ sunumu yapması anlaşılamadı.

Erdoğan külliyeyi yurtdışına da taşıdı

Star’da yer alan habere göre Erdoğan, Washington’dan 40 kilometre uzaklıktaki Maryland eyaletine geçerek, Türkiye tarafından inşa ettirilen dünyanın en büyük külliyesinin açılışını yapacak. Erdoğan, ABD Başkanı Obama’ya “O tarihte müsait olursanız o vesileyle Maryland’deki külliyemizi de beraber açabiliriz” teklifinde bulunmuş, ancak, Beyaz Saray’dan henüz bir yanıt gelmediği belirtilmişti.