Erdoğan yine gaza geldi: Karşısına dikilen teferruattır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı çevrecilerin santral karşıtı eylemleri hiçbirimizi yanıltmasın. Asıl olan milletimin menfaatidir. Bunun karşısına dikilen teferruattır" dedi.

Erdoğan yine gaza geldi: Karşısına dikilen teferruattır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı çevrecilerin santral karşıtı eylemleri hiçbirimizi yanıltmasın. Asıl olan milletimin menfaatidir. Bunun karşısına dikilen teferruattır” dedi. Avrupa’yı da eleştiren Erdoğan, “Ey Avrupa! Türkiye’nin gerçek fotoğrafını görmek istiyorsan işte buraya bak” diye konuştu.

Adana’da Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ithal kömüre karşı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan santral karşıtlarına da, “teferruat” dedi.

“Ben şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“İllâ ithal kömür alalım gayreti içerisinde olanlar var. Ben şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım. Niye karşıyım? Cari açığı tahrik ettiği için karşıyım. Benim yerli kömürüm var mı? Var. İthal kömürden 5 kullanacağına bundan 10 kullanırsın ama yerli kömür kullanırsın. Böylece cari açığı düşürürüz.”

“Yeterli petrol ve doğalgazımız olmayabilir ama zengin sayılabilecek kömür kaynaklarımız var.”

“Bu tür yatırımlarda birçok ‘İstemezük’ diyenler çıkar”

“Bizdeki bazı çevrecilerin kömür, hidroelektrik ve nükleer santraller karşıtı eylemleri hiçbirimizi yanıltmasın. Bunlara çok fazla kulak asmaya da gerek yok. Gereğini yapmak durumundayız. Benim için aslolan milletimin, ülkemin menfaatidir. Bunun karşısına dikilenlerin hepsi teferruattır, bunu bir kenara koyalım. Köprü yaparsın, baraj yaparsın, her şeye bunlar karşı çıkarlar. Ağaç dikersin karşı çıkarlar. Hepsinin karşısındalar.”

“Bildiğiniz gibi bu tür yatırımlarda birçok ‘İstemezük’ diyenler çıkar fakat bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle onlara bunu kabul ettirmek durumundayız, tüm milletimizin menfaati, çıkarı için, ülkemizin menfaati, çıkarı için.”

Avrupa’ya seslendi: Gerçek fotoğrafı görmek istiyorsan buraya bak

“Ey Avrupa, ey dünya! Eğer Türkiye’nin gerçek fotoğrafını görmek istiyorsan işte buraya bak. Terör sadece bizim değil tüm insanlığın sorunu. Terör olayları üzerinden Türkiye’yi okumaya kalkarsan yanılırsın. Tamamı da siyasi hesapların ürünü, tamamı da ideolojik körlüklerle, çarpıtmalarla, yalanlarla bezeli raporlar Türkiye’yi anlatmıyor, anlatamaz da. Türkiye’yi anlamak için bakacağın yer işte burasıdır. Bu tesis, bu yatırımlar, bu hizmetlerdir.”