Erdoğan yine akademisyenleri hedef gösterdi

Erdoğan, IŞİD’in intihar saldırısına hedef olan Sultanahmet’te yaptığı açıklamada 'Barış İçin Akademisyenler'i hedef alarak bir kez daha "Zalimler, alçaklar" dedi.

Erdoğan yine akademisyenleri hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’in intihar saldırısına hedef olan Sultanahmet’te yaptığı açıklamada ‘Barış İçin Akademisyenler’i hedef alarak bir kez daha “Zalimler, alçaklar” dedi.

Erdoğan, “Kapkara bir bildiri yayımlayıp katliamların altına imza koyan akademisyenleri şiddetle tekrar kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlamalarını istiyorum. Lani önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi aydın yapmaz, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır, katliam yapanlarla birlikte olanlar da aynı suçu işlemişlerdir” diye konuştu.

Erdoğan, bu akademisyenlere karşı üniversite yönetimlerini ve savcıları göreve çağırdığını da hatırlatarak, “Bütün yargı makamlarını, üniversitelerin senatolarını anayasamız ve yasalara ters bu hareketleri sebebiyle, dün yaptığım konuşmada göreve davet ettim, atılması gereken adımların sür’atle atılması gerekir.” dedi.

Erdoğan, akademisyenlere “Bunlar da ne yapacaklarsa gitsinler oralarda yapsınlar. Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda siyasetlerini yapsınlar ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa bunlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.” diyerek ‘yol göstermeyi’ de unutmadı.

Erdoğan, akademisyenler için daha önce de “aydın müsveddesi, cahil, karanlık” gibi ifadeler kullanmıştı.