Erdoğan: Yargılanacaksın kardeşim ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Kurultayı’nda konuştu.

Erdoğan: Yargılanacaksın kardeşim ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Kurultayı’nda konuştu. Erdoğan, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili,  “Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim ya… Ben senin vekilliğinin düşmesini bekleyecek değilim… Siyaset fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı…” dedi.

“Malum odanın işi gücü yargıya götürmek” 

Erdoğan açıklamasında Mimarlar Odası’na yüklenerek, “İstanbul’un sorunlarını çözmenin mücadelesini veriyoruz. Biz yapmak için uğraşırken biliyorsunuz birileri de yıkmanın peşinde ne zaman bir yerlerde kentsel dönüşüm yapılanmasına gitsek bu malum oda her yerde işi gücü hemen yargıya götürmek bu hamleyi.”

“Yargılanacaksın kardeşim ya”

Erdoğan dokunulmazlıkların kaldırılması için, “İşin aslı o değil kimin fezlekesi var o yargılansın. E suçun varsa yargılanacaksın kardeşim ya… Ben senin vekilliğinin düşmesini bekleyecek değilim… Siyaset fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı…

Sen terör örgütüne araçlarla silah taşıyacaksın. Hani kalksın diyordun. Niye geri adım attın. Ana muhalefet partisi ipe un seriyor. Bu konu hemen yargıya taşınmalı. Teröristlerden temizlenen ilçelerde hemen kentsel dönüşüm çalışmaları başlasın” dedi.

“Cizre il olmalı”

Erdoğan Cizre’nin il olması gerektiğini söylerken Şırnak için “il demek mümkün değil, Hakkari gibi” dedi.

“Cizre tarihi itibariyle ildir. Bu hak elinden alındı. Cizre’nin yeniden il olması gerekiyor. Şırnak’a il demek mümkün değil, Hakkari gibi. Cizre medeniyet, tarih kültür olarak bu yapıya müsait. Bu bölgeye yeni bir kimlik kazandırmak bizim görevimizdir.”

“2023’e kadar 1 milyon 200 milyon”

Biz toplu konutta artık özgün, yerel mimariyi hayata geçirme gayretindeyiz. Şimdi 2023’e kadar ikinci bir 500 bin hedefimiz var. 2023’e kadar Biz 1 milyon 200 milyon rakama ulaşmayı hedefliyoruz.

“Kanal İstanbul’u yapacağız”

Erdoğan, İstanbul’da konut fazlalığı yokmuş gibi bankalara konut kredisi için çağrı yaptı: “İstanbul’un 6 milyon konuta ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Sosyal konut dediğimiz dar gelirli vatandaşlarımıza sunmamız gerekiyor. Katılımcı kuruluşlarımız bankalarımız faizleri düşürsünki vatandaşlarımız gerekli kredileri alabilsinler”