Erdoğan ve Yıldırım'dan Trump açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de seçimi kazanarak başkan seçilen Donald Trump'ı tebrik ederek, Fethullah Gülen'in iadesi çağrısı yaptı.

Erdoğan ve Yıldırım'dan Trump açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’de seçimi kazanarak başkan seçilen Donald Trump’ı tebrik ederken, Fethullah Gülen’in iadesi çağrısı yaptı.

Yıldırım, açıklamasında “ABD topraklarında yaşayan FETO, Fethullah Gülen’in bir an önce, ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, ABD ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğu zarar veren bu terer örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz eminim ki, Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başylangıç yeni bir sayfa atmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Hayra yormak istiyorum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Trump’ın seçilmesine ilişkin, “ABD’nin bu tercihini hayra yormak istiyorum ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum” diye konuştu.

16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde konuşan Erdoğan’ın Trump’la ilgili açıklaması şöyle:

“Malum ABD bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Demokratlar, iki dönemden sonra Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Bu tercihle birlikte ABD’de yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki ABD’nin bu tercihi, gerek temel hak ve özgürlükler, gerek demokrasi, gerek bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ve ben, ABD’nin bu tercihini hayra yormak istiyorum ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum”