'Erdoğan, ulusal televizyona çıkıp özür dilesin'

Morozov: Erdoğan ulusal kanalda özür dilesin

'Erdoğan, ulusal televizyona çıkıp özür dilesin'

Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için gerekenin sadece Ankara’nın vurulan savaş uçağı için özür dilemesi olduğunu söyleyen Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, bunun yapılması durumunda hiçbir çalışma grubuna ihtiyaç kalmayacağını kaydetti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Moskova-Ankara ilişkilerinin normalleşmesi için atılacak adımların değerlendirileceği bir çalışma grubu oluşturulması yönündeki önerisini değerlendiren Morozov, “Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesi teklifi sadece defalarca dile getirilen koşulların yerine getirilmesiyle mümkün olur” dedi.

‘Özür dilenecek ve tazminat ödenecek’

İlişkilerin normalleşmesinin görüşülmesi için belli ön şartlar olduğunun altını çizen Rus yetkili, “Rus Su-24 uçağının vurulması ve pilotun öldürülmesi için özür dilenecek ve uçak için tazminat ödenecek. Bunun ardından ilişkilerin normalleşmesi konusu masaya yatırılabilir” ifadelerini kullandı.

Ulusal televizyona çıkıp özür diler’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sorunu çok kolay bir şekilde düzeltebileceğini belirten Morozov, “Ulusal televizyona çıkıp yaşananlardan dolayı Rusya halkından özür diler. Sonra Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerde her şey yerine oturur ve hatta çalışma gruplarına ihtiyaç kalmaz” diye konuştu.