Erdoğan: Türkiye NATO ülkesidir, yanlış yoldasınız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye silah ambargosu uygulama kararı alan Alman firmaya seslendi.

Erdoğan: Türkiye NATO ülkesidir, yanlış yoldasınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla yaptığı buluşmada, Türkiye’ye silah ambargosu uygulayacağı açıklanan Heckler & Koch adlı Alman firmaya seslenerek “Türkiye NATO ülkesidir. Yanlış yoldasınız” uyarısında bulundu.

Erdoğan’ın Saray’daki konuşmasının o bölümü şöyle:

“Bir takım firmalar askeri malzeme satmayacaklarını açıklıyorlar. Kötü komşu evsahibi yapar derler. Biz 14 yıldır kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı sağlayacak sistemi kuruyoruz. Bunlar zavallı. Siz bizim Çanakkale Destanımızı okunuz mu? Artık Haçlı zihniyeti tarih oldu. Yoksa böyle bir geri dönüş mü yapmak istiyorsunuz? Böyle bir şey içindeyseniz yanlış bir şey. Bu ülke NATO üyesidir. NATO üyesine karşı böyle bir adımı nasıl atarız diye bir sorun. Yanlış yoldasınız, kendinizi test edip bir defa doğru yola girin. Biz ciddi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. ”

“Sözlerimi kimse başka yere çekmesin”

Erdoğan konuşmasında, daha önce Fırat Kalkanı operasyonunun amacına ilişkin önceki gün kullandığı, “Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik” sözlerini de düzelterek, “Fırat Kalkanı’nın hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil sadece terör örgütleridir. Kimsenin şüphesi olmasın, kimse de başka yere çekmesin” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’cüleri askeri liselere siz yerleştirdiniz”

Erdoğan, Darbe Komisyonu’nda dinlenilen eski Genelkurmay Başkanları ve diğer isimlere de çatarak, TSK’da Gülenci askerlerin terfi ettirilmesi AKP iktidarı tarafından gerçekleştirildiği yönündeki açıklamalarına “Bu iktidara fatura mı kesmeye çalışıyorsunuz. Bu faturanın başı sizlersiniz” diyerek cevap verdi.

“Bu olay 40 yıllık bir olay. 10 yılda general seviyesine nasıl geliyor?” diyen Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Şimdi bir Darbe Komisyonu… Birileri gelip bir şeyler söylüyor. Burada kalkıp son 10 yılı, son 14 yılı bu Darbe Komisyonu’nun icraatı içinde değerlendirme garabeti içinde gezenlere sesleniyorum. Bu olay 40 yıllık bir olay. 10 yılda general seviyesine nasıl geliyor? Nasıl olur da siz 10 yıla, 14 yıla sığdırırsınız? Yoksa bu iktidara fatura mı kesmeye çalışıyorsunuz. Bu faturanın başı sizler. Askeri liselerde bunları sizler yetiştirdiniz. Bu oyunun içinde sizler de oldunuz. Şimdi de iş ortaya çıkınca yok şöyle, yok böyle başkalarına fatura kesmeye çalışıyorsunuz. Niye biz askeri liseleri kaldırıp, sivil liselerden Milli Savunma Üniversitesi’ne herkes girebilecek. Tüm Anadolu çocukları gelecek, kara mı, deniz mi, hava mı olur. Hepsine girebilecek. Niye, adil devlet budur.