Erdoğan THY'nin taşıdığı silahları unuttu: Nijerya’da yaşanan her menfur eylem bizim de yüreğimizi dağlıyor

Nijerya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nijerya’da yaşanan her menfur eylem, bizim de yüreğimizi dağlıyor" derken akıllara THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş ile Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank arasındaki konuşmalar geldi.

Erdoğan THY'nin taşıdığı silahları unuttu: Nijerya’da yaşanan her menfur eylem bizim de yüreğimizi dağlıyor

Afrika gezisinde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya’da yaptığı konuşmada “Nijerya’da yaşanan her menfur eylem, bizim de yüreğimizi dağlıyor” sözleri, akıllara Türk Hava Yolları (THY) Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş ile Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank arasındaki konuşmaları getirdi.

Erdoğan, Nijerya’da yaptığı konuşmada, “Altını çizerek ifade etmek istediğim bir konu daha var; çünkü bu konuda Türkiye olarak bizler de çok dertliyiz. Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak, Nijerya’da yaşanan her menfur eylem, bizim de yüreğimizi dağlıyor. 31 Ocak ve 9 Şubat’taki insanlık dışı eylemler dolayısıyla bir kez daha şahsım ve milletim adına başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Bu eylemler, terörün kanlı yüzünün dünyanın her yerinde aynı olduğunun bir başka delilidir.” dedi.

“Terör ve terörle mücadele konusunda her zaman Nijerya’nın yanındayız” diyen Erdoğan’ın bu sözleri THY uçakları ile taşınan silah iddialarını hatırlatırken uluslararası cihatçı terör grupları ile AKP’nin ilişkilerini de yeniden gündeme getirdi.

Hatırlanacağı üzere, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında gündeme gelen dinleme kayıtlarının birisinde Türk Hava Yolları (THY) Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş ile Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank THY uçakları ile Nijerya’ya taşınan ve insanları öldüren malzemelerden bahsediyordu.

Karakaş, taşınan malzemelerin hangi amaçla taşındığını ‘sorgularken’, “Onlarca malzeme taşıyorum. Nijerya’ya gidiyor şu anda. Tamam mı? Müslümanları mı Hristiyanları mı öldürecek? Vebal atlındayım, haberin olsun.” diyordu.

Türkiye’nin Nijerya’daki El Kaide ve IŞİD bağlantılı cihatçı terörist çeteleri silahlandırdığının adeta itirafı olan bu konuşmanın, 17-25 Aralık operasyonlarının üzerinin örtülmesiyle unutulmuş olduğu düşünülüyor ki Erdoğan Nijerya’da “terörle mücadele” nutukları atabiliyor.

 

17_25_117-25_2