Erdoğan tehdit etti: Ya baş eğeceksiniz, ya baş vereceksiniz

Beştepe'de polislere seslenen Erdoğan Güneydoğu ile ilgili rapor hazırlayan sivil toplum kuruluşlarını hedef gösterdi.

Erdoğan tehdit etti: Ya baş eğeceksiniz, ya baş vereceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle Saray’da polisleri kabulünde konuştu.

Beştepe’de polislere seslenen Erdoğan Güneydoğu ile ilgili rapor hazırlayan sivil toplum kuruluşlarını hedef gösterdi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Paralel yapı ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi”

Polisimizin içine sızarak teşkilatı ve mensuplarını kendi hain emellerine alet etmek isteyenler var. Bu tür teşebbüsler geçmişte de yaşanıyordu ancak son karşılaştığımız sıkıntı öncekilerin hiçbiriyle mukayese edilemez büyüklüktedir. Devlet içindeki her kurum çok önemlidir ama emniyet ve adalet teşkilatları doğrudan insanların hayatlarına dokunan, hayatlarını etkileyen yönleriyle diğerlerinden farklı bir konuma sahiptir. Bu iki yapının birden aynı şer kurumun eline geçmesi tam anlamıyla bir fecaattir.

Türkiye bu faciayı yaşadı. Paralel devlet yapılanması denilen bir şer örgütü, emniyet ve adalet teşkilatı içindeki mensupları aracılığıyla ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin gerisinde bu yapının elemanlarının izlerini görüyoruz.

“Emniyet teşkilatımızda yeniden yapılanma sürecine girdik”

17-25 darbesi girişiminin ardından, tam bir temizlik harekatına dönüştürdük. Emniyet teşkilatımızda bu dönemde fiziksel ve zihinsel bir yeniden yapılanma sürecine girdik. Bu süreçte birlikte şu yapının, şu şahsın değil ülkenin emrinde olan yeni bir polis teşkilatı inşaa ediliyor. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını yeniden devletinin ve milletinin emrinde kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı içerisine getirme mücadelesinde sonuna kadar yanınızda olacağım.

Sizlerden ricam şudur: Biz sadece Allah’a kul oluruz. Sakın kula kul olmayın.

İnsana, insan haklarına, hayata değer veren bir milletiz. Ama bu demek değildir ki, varlığımıza, birliğimize kastedenlere eyvallah diyeceğiz. Asla.

Bugün güneydoğu bölgemizdeki bir takım ilçelerde kendi akıllarınca alan hakimiyeti kurmaya çalışan o teröristlerin anlamadıkları işte budur.

“Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz”

Erdoğan konuşmasının devamında “merhametten” bahsederek tehditlerine devam etti…

Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin merhameti, hoşgörüsü başka hiçbir ülkeyle mukayese edilemez. Ama bunun da bir sınırı vardır. Peki o sınır nedir? Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatandır. Bu çerçevede hareket etmeye mecburuz.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla biz tek milletiz.

Bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız. Yapmaya gayret edenler bugün olduğu gibi bedelini bu şekilde öderler, ödemeye de devam edecekler.

Siz, milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bölünmezliğine saldırdığınız an karşınızda güvenlik güçlerimizi bulursunuz diye bunlara devamlı haykırıyoruz. İş bu noktaya geldiğinde de, ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz. Bunun başka yolu var mı?” dedi.

“Üzerine gidilmesi lazım”

Erdoan STK’ları hedef göstererek şunları söyledi:

Onların malum STK’ları bir araya gelmişler, raporlar yayınlamışlar. Bir defa bu raporları yayınlayanların ayrıca üzerine gidilmesi lazım. Sen neyin raporunu yayınlıyorsun? Benim ülkemde tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan, hendekler açan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteğini kalkıp da dağa gönderenler karşılarında bu devleti bulacaklardır. Bunu yapacağız. Teröriste, terörist diyemedikleri için bu saçmalıklara zırvalayanlar dökülen kana ortaktır.