Erdoğan talimat verdi Milli Eğitim Bakanlığı liseliler için harekete geçti

Çok sayıda lisenin gerici baskılara karşı bildiri yayımlamasının ardından Erdoğan'ın sözleri üzerine MEB harekete geçti.

Erdoğan talimat verdi Milli Eğitim Bakanlığı liseliler için harekete geçti

Çok sayıda lisenin gerici baskılara karşı bildiri yayımlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birtakım güçlerin, üniversiteleri, liseleri tahrik ettiğini görüyoruz” sözlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzalı bir genelge tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Yazıda, bildirilerin yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanıldığı, “güzide kurumların imajlarının olumsuz etkilendiği” belirtildi.

Bildirilerde “öğrenci ve veli adlarının kullanılmamasına” dikkat çekilen yazıda, “Öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK’lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. “Okul yönetimi ve öğretmenlerin taraf olmadığı bir konuda okulun adının geçmesi, niyetin provakatif ve öğrencilerin istismarına yönelik olduğunu göstermektedir” denildi. MEB Müsteşarı Tekin, il milli eğitim müdürlüklerinden bildiri yayımlamaya“katılanlar hakkında meri mevzuata göre işlem yapılması” talimatını verdi.