Erdoğan Merkez Bankası'nda "faiz sorununu" çözeceği ismi buldu

Merkez Bankası'nın Erdem Başçı'nın yerini alacak yeni başkanı belirlendi.

Erdoğan Merkez Bankası'nda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Erdem Başçı’nın yerini alacak yeni başkanı belirlendi.

TCMB’de Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya’nın yeni TCMB Başkanı olmasını öngören kararname imzalandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ”Merkez Bankası Başkanlığı’na Sayın Murat Çetinkaya, Bakanlar Kurulu’muzda açılan imzayla atanmıştır” dedi.

Mevcut TCMB Başkanı Doç. Dr. Erdem Başçı’nın görev süresi 19 Nisan’da doluyordu.

murat çetinkaya merkez bankası başkan“Faizsiz” bankalarda yöneticilik yaptı

Çetinkaya’nın özgeçmişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TCMB arasındaki “faiz polemiğini” de nihayete erdirecek gibi görünüyor.

1976 yılında doğan Murat Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu.

2003 yılında Türkiye Halk Bankası’na geçen Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı, Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli görevler aldı.

Çetinkaya 2008 yılında, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken 29 Haziran 2012’den itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.