Erdoğan: Makamlar hizmet için araç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 25. Muhtarlar Toplantıs'nda konuştu.

Erdoğan: Makamlar hizmet için araç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, 25. Muhtarlar Toplantıs’nda konuştu. Erdoğan, “Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler Türkiye’nin birikimini arttırmak şöyle dursun mevcudu da heba etmişlerdir” dedi.

Erdoğan’ın toplantısından satır başları şöyle:

“Makamlar hizmet için araç”

Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da, Cumhurbaşkanı da, Başbakan da olsanız, kalbiniz ve zihniniz ülkeye hizmet için çalışmalıdır. Kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler Türkiye’nin birikimini arttırmak şöyle dursun mevcudu da heba etmişlerdir. Cumhurbaşkanları 2 dönem yapıyor ama sizin için sınır yok. Siz ne kadar gücüm yetiyor derseniz o kadar devam edersiniz. Ben 30 yıldır 35 yıldır muhtarım diyenler var.

Hep aldatıldık

Bizim 2200 yılı aşkın bir geçmişimiz var. Biz göçebe kabilesi değiliz. Biz devletler kurmuş, tarihi böyle yazmış bir milletiz. Sıkıntımız birikimimizi yeni nesillere aktaramamaktır. Tarih kitaplarında hep aldatıldık. Geçmişi bilmeyince bugün önümüze çıkartılan meseleler karşısında ne yapacağımızı bilemiyoruz.

“Bunlar bu milletin temsilcisi olmaya layı değil”

Karşımızdaki terör örgütü sadece eli silahlı beş on bin militandan oluşmuyor. Bu örgütü asıl yaşatan arkasındaki karanlık destektir. Hep söylüyorum o üst akıldır. Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan sözüm ona milletvekillerinin de onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur. Komisyonu ne hale getirdiklerini izlediniz. Adeta oraları işgal kuvvetleri gibi işgal etme girişimlerinde bulundular. Komisyon başkanı isteseydi, oraya ne medyayı ne de danışmanları sokardı. Sadece komisyon üyeleriyle bu toplantıları yapabilirdi. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Onlar maalesef kendilerine verilen bu fırsatı kalkıp da usulüne uygun şekilde kullanmadılar. Bu millete gerçekten çok çok üzüntü verecek bir tabloyu orada sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil.

“Kilisli kardeşlerimizin sabrını da takdirle karşılıyorum”

Son zamanlarda Kilis ilimize Suriye tarafından sürekli taciz atışları yapılıyor. Bu saldırılarda çok sayıda vatandaşımız ve Suriyeli misafirimiz şehit oldular. Kilis’e yapılan her saldırıya misliyle karşılık verilmiştir. Verilmeye de devam edilecektir. Kilisli kardeşlerimizin bu olaylar karşısındaki sabrını da takdirle karşılıyorum. Siz oradaki muhacir kardeşlerimize bir ensar olarak her türlü desteği verdiniz. Bunlar tabi ki karşılıksız kalmayacak. DAİŞ, en büyük zayiatı Kilis’e yaptığı bu tür operasyonlarda ödemiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar.

“Anadolu toprakları fitneyi kabul etmez”

Bir Müslümana kula kul olmak yakışmaz. Biz sadece rabbimizin önünde rükuda eğiliriz. Anadolu toprakları fitneyi, ihaneti kabul etmez. Bu topraklarda ancak birliğe, beraberliğe, dayanışmaya inanalar kök salabilir. Üç fitne… Irkçılık, terör ve mezhepçilik fitnelerinden kurtulmalıyız. Bizde mezhepçilik var mı? Şia, Sünni biz kabul etmiyoruz. Bizi birbirine bağlayan bağ Müslümanlıktır. Bizim en büyük gururumuz budur. Bu ülkede otuzu aşkın etnik unsur var… Biz birbirimiz yaratılanı yaratandan ötürü severiz anlayışı ile seviyoruz.