Erdoğan: Kusura bakmayın mağdur falan yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi soruşturmalarında mağduriyetlerin yaşandığına dair tartışmalara ilişkin konuştu.

Erdoğan: Kusura bakmayın mağdur falan yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi soruşturmalarında mağduriyetlerin yaşandığına dair tartışmalara ilişkin “Kusura bakmayın mağdur falan yok. Yargı ve kolluk kuvvetleri samimi davranırsa mağdur yok” dedi.

Ak Saray’da düzenlenen, hâkim ve savcıların kura töreninde konuşan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda yaşayan tasfiyeleri değerlendirerek “Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz hayır vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkanı lütfetti. Zaman zaman ‘Mağdurlar var’ deniyor. Kardeşlerim kusura bakmayın mağdur falan yok” dedi. Erdoğan,  “Bütün mesele yargı, kolluk kuvvetleri ile birlikte burada samimi davrandığı sürece mağdur falan yoktur. Samimi davranmıyorsa ilgili yerlere müracatla hakları iade edilir. Burada bazı hatalar olabilir, ama bizim 241 şehidimin hesabını kim verecek?” diye sordu.

“Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil”

“Şimdi dünyadan bize akıl verenler var. ‘Bu kadar ismi nasıl, nereden biliyorsunuz? Nasıl olur da bunları hemen anında toparladınız…’ Bana da söylüyorlar. Biz devletiz. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz. Nerede, kim ne yapıyor, bunların hepsini bir devlet bilmiyorsa, onun istihbaratı bunu bilmiyorsa, kusura bakmasınlar.”

“Bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var”

“Sen kalkacaksın ta Amerika’dan, senin savcıların FETÖ terör örgütü vasıtasıyla Türkiye’ye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek…Ondan sonra Amerika’ya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın, 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın. Seninki tarafsızlık olacak, bağımsızlık olacak, o kişiye karşı ‘Onu niye hesaba çekmiyorsunuz’ diye sorduğumuzda o zaman da diyeceksin ki ‘Böyle böyle burada bağımsız, tarafsız yargı var.’ Kusura bakma, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var.”

“Türkiye’nin haritada yeri nerede biliyor musun”

“Biz kendi paramızla Marmaray’ı yapamazdık, Osmangazi Köprüsü’nü yapamazdık, Yavuz Selim Köprüsü’nü yapamazdık. 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli’nin açılışını yapıyoruz. Bitmedi inşallah 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün temelini atacağız. Arkadan Kanal İstanbul’u getirecek. Bakın bunları biz kendi paramızla yapmayacağız. S&P çıkıyor, Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke… Bu siyasi bir açıklama. Türkiye’ye gelenler yatırım yapılıp yapılmayacağını görüyor. Ey S&P sen Türkiye’nin haritada yeri nerede biliyor musun, önce onu bir araştır. Buraya gelenler Türkiye’de yatırım yapılacağını gördükleri için bu yatırımları yapıyorlar. Bundan sonra da yapacaklarına inanıyorum. İstikrar olduğu için yatırımlar yapılıyor.”

“Clinton’ın sözleri siyasi acemilik”

Geçenlerde, şu anlarda Cumhuriyetçilerin (Demokratların) adayı bayan Clinton, aynı şekilde o da PYD’yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Çok talihsiz bir açıklama. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Doğrusu ben bunu bir siyasi acemilik olarak görüyorum. Bunun yapılmaması gerekiyor. Çünkü bölgenin hassasiyetleri var. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz? İnsan hayatının önemi nerede? Buna önem vermek yok. “Nasılsa silahım var, gökten bombalar yağdırılsın, ne de olsa ölen Müslüman” diyorlar.”