Erdoğan "konuştu": Kaçmadılar, yer değiştirdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece kendisinin anladığı bir açıklama yaparak çatışmaların devam ettiği Sur, Silopi ve Cizre gibi ilçelerden halkın kaçmadığını, yer değiştirdiğini söyledi.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çatışmaların devam ettiği Sur, Silopi ve Cizre gibi ilçelerden halkın kaçmadığını, yer değiştirdiğini söyledi.

İstanbul’da, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan Dünya Turizm Fuarı’nın kapanış oturumuna katılan Erdoğan, operasyon ve çatışmalara değindi.

Her zamanki gibi televizyon kanallarından canlı yayınlanan konuşmada Erdoğan, “Kaçtı denilenler kaçmadı, yer değiştirdiler. Operasyonların bitmesini bekliyorlar. Kiraları veriliyor. Buralara yeni ilçeler inşa edilecek. Kaçtı denilen vatandaşlar gelip yerleşecek. Baskıcı, tek tipçi, faşist anlayış çukura gömülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Kandil’den yönetildiğini ve Suriye rejimiyle işbirliği içinde olduğunu iddia eden Erdoğan, sözlerini “Örgütün elinden çıkan silahlara baktığımızda hangi silahları görüyoruz? Batı’nın silahlarını görüyoruz. Neredeyse Batı’nın her ülkesinin silahları var. Terör örgütüne karşı savaştığını söyleyenlerin silahlarını da onların elinde görüyoruz.” diye sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD ve silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) hedefinin IŞİD’den ziyade kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan herkes olduğunu ileri sürerken, “Hedefleri bölge halkıdır. Özellikle de orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur, tam aksine, bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır. Bunu böylece söylemek istiyorum.” dedi.