Erdoğan konuştu, Bozdağ üzerine atladı: Vatandaşlıktan çıkarma için gerekli çalışmalar yapılacak

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatlarla buluşmasında çok konuşulacak bir öneride bulunmuş ve Erdoğan teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkartılmaları gerektiğini söylemişti.

Erdoğan konuştu, Bozdağ üzerine atladı: Vatandaşlıktan çıkarma için gerekli çalışmalar yapılacak

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatlarla buluşmasında çok konuşulacak bir öneride bulunmuş ve Erdoğan teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkartılmaları gerektiğini söylemişti. Başbakan Davutoğlu bu açıklama üzerine böyle bir çalışma olmadığını belirtti. Ancak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan bugün farklı bir açıklama geldi. Bozdağ “gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.

Bozdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “vatandaşlıktan çıkarma”yla ilgili sözlerinin sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı: “Bildiğiniz gibi Türkiye’de vatandaşlıklardan çıkarmalarla ilgili düzenlemeler kanun içerisinde yer almaktadır. Talep üzerine vatandaşlıktan ayrılma olduğu gibi vatandaşlığı kazanmış olan yabancıların vatandaşlığının iptaline ilişkin kurallar bir de vatandaşlığı kaybettirmeye ilişkin kurallar var. Şu andaki uygulama bu kurallar çerçevesinde yapılmaktadır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı açıklama bunların dışında, yeni bir kural konulmasını öngörüyor. O açıklama üzerine gerekli çalışmalar yapılacaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avukatlar Günü nedeniyle avukatlara seslenmiş ve “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dâhil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar” demişti.