Erdoğan bu kez Burdur’dan tehdit etti

Burdur’da “toplu açılış” vesilesiyle konuşan Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi’ne saldırdı, “Güneydoğu için de “yeniden inşa” dedi. Sur ve İdil’e ilişkin “Sur temizlendi dediler, rehavete kapılamayın dedim. Ertesi gün 8 terörist çıktı bodrumdan. Etkisiz hale getirdiler.” diyen Erdoğan “Dünya ne derse desin Allah ne diyor, bizim için önemli olan odur.” ifadelerini kullandı. Bölgeye ilişkin planlarını da... View Article

Erdoğan bu kez Burdur’dan tehdit etti

Burdur’da “toplu açılış” vesilesiyle konuşan Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi’ne saldırdı, “Güneydoğu için de “yeniden inşa” dedi.

Sur ve İdil’e ilişkin “Sur temizlendi dediler, rehavete kapılamayın dedim. Ertesi gün 8 terörist çıktı bodrumdan. Etkisiz hale getirdiler.” diyen Erdoğan “Dünya ne derse desin Allah ne diyor, bizim için önemli olan odur.” ifadelerini kullandı.

Bölgeye ilişkin planlarını da “Bir yılı bulmadan bir kısmı, bir yıl içinde de diğerleri, yeni bir güneydoğu inşa edilecektir.” sözleriyle açıklayan Tayyip Erdoğan haklarındaki fezlekeler TBMM’de bulunan HDP milletvekillerini de hedef aldı.

“Parlamentonun içinde teröre bulaşanlar var. Bedelini ödemelidir.” ifadelerini kullanarak adeta talimat veren Erdoğan Zaman gazetesine dönük operasyona ilişkin de konuşarak “Paralel yapı başı örtülü kardeşlerimizi Güneydoğu’da PKK’lılarla sırt sırta getirdi.” dedi.

Erdoğan, Fetullah Gülen Cemaatini “Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız.” sözleriyle tehdit etmeyi ihmal etmedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı’na da kırgın olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan “Ne oldu da bu kadar acele ettiniz? Bu konunun yargının bağımsızlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Kendileri bana ‘Gerekçeyi hazırlamadan kararı açıklamayız’ dediler. O makamda olandan dürüstlük bekleriz.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan Anayasa Mahkemesi Başkanı’na da hitap etti. “Anayasa Mahkemesi’nin kararı herkesi bağlar, seni de bağlar. Buna uy.” derken Anayasayı kendisinin koruduğunu iddia ederek “Yetkisi dışına çıkan karşısında beni bulur.” dedi.