Erdoğan için kadının tanımı anne olması

Erdoğan, anne olmayan kadınların ‘eksik ve yarım’ olduğunu söyledi.

Erdoğan için kadının tanımı anne olması

Erdoğan’ın Sümeyye Erdoğan’ın da üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binası açılışında kadın düşmanlığı bir kez daha su yüzüne çıktı.

Daha önce de bir çok söylemiyle kadınlara bakış açısını belirten Erdoğan, bu kez de ‘tam kadınlığın’ tanımını yaptı.

Cumhurbaşkanı, ‘samimi düşüncelerim’ dediği görüşlerini şöyle savundu: “Çalışıyorum’ diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliğiyle, zarafetiyle, estetiğiyle, içgüdüleriyle, sahip olduğu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeği bir kenara bırakıp erkekle kadını birbirlerine hasım olarak, rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz.”

https://www.youtube.com/watch?v=N0CVb2NYuZM&feature=youtu.be

Yine başka bir dünyadan sesleniyor

Erdoğan, konuşmasında kadına karşı şiddete, kadın cinayetleri, iş hayatında mobbing ve baskılara karşı çözüm üretemeyen düzenlemelerden övgüyle bahsederken, bunların kadınları‘çocuklarıyla korumaya çalıştığını da anlattı: “Her alanda kadınları, çocuklarıyla birlikte kollayan, destekleyen yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Teknolojik imkanlar, kadınlarımızın pek çok işi evinden, çocuklarının yanından yürütebilmesine fırsat veriyor. Velhasıl, iş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum.”