Erdoğan her zamanki gibi: Lozan zafer değil...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan her zamanki gibi: Lozan zafer değil...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı’nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Lozan Barış Antlaşması, HDP’li milletvekillerinin tutuklanması, yurttaki FETÖ operasyonları ve Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu vardı.

“Lozan zafer değil”

Lozan Barış Antlaşması’nı yeniden gündemine alan Erdoğan, Lozan’ın bir zafer olmadığını belirtti, “Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı, onunla iftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya?” diye sordu.

“HDP’li milletvekillerinin tutuklanması Türkiye’nin iç işi”

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin tutuklanması hakkında da konuşan Erdoğan, Avrupa’ya tutuklamaların Türkiye’nin “iç işi” olduğu mesajını gönderdi. Erdoğan, “Bizim iç hukukumuza kimse karışamaz. Bizde de hukuk, hukukçu, hakim var. Kusura bakmasın. Onlar kendi işine biz kendi işimize. Bu ülkeye karıştıranlar, onların ta kendisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

“el-Bab’ın kapısına dayandık Menbiç’e gideceğiz”

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında da konuşan Erdoğan, “Şu anda biz el-Bab’a dayandık. Batıdan da el-Bab’ı kuşattık. Yetmez oradan da Menbiç’e doğru gideceğiz. Menbiç’te PYD var YPG var. Onlar oradan gitsinler dedik. Gidecekler dediler. Biz tamamen orayı boşaltmalarını istiyoruz. Neden? Orası Arapların toprakları” şeklinde konuştu.

Ancak Menbiç vurgusunu yapan Tayyip Erdoğan Türk uçaklarının Rusya’nın koyduğu yasak dolayısıyla bir haftadır el-Bab’ta uçuş yapamadığına nedense değinmedi.