Erdoğan göçmen nüfusuna isim buldu: ‘Fildişi Sahili modeli’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili'ni ‘örnek model' gösterdi, adını da ‘Fildişi Sahili modeli' koydu.

Erdoğan göçmen nüfusuna isim buldu: ‘Fildişi Sahili modeli’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili’ni ‘örnek model’ gösterdi, adını da ‘Fildişi Sahili modeli’ koydu.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara’nın onuruna verdiği resmi akşam yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nüfusun bir kısmını göçmenlerin oluşturmasına ‘Fildişi Sahili modeli’ adını koydu.

Erdoğan, “Fildişi Sahili nüfusunun yüzde 20-30’luk kısmının, bölge ülkelerden gelen göçmen nüfustan oluştuğunu öğrendim. Abidjan, bu insanlar için güvenli bir liman, sığınılacak bir çatı. Ben bunu ‘Fildişi Sahili modeli’ olarak adlandırmak istiyorum. Bu modelin bütün kıta ve dünya ülkeleri için örnek olmasını istiyorum. Biz de Suriye ve Irak’taki çatışmalardan kaçan 3 milyon kardeşimize hiçbir ayrım yapmadan, dinine, diline ve ırkına bakmadan ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

150 patronla gitti

Türkiye’den 150 patronun kendisine bu ziyaretinde eşlik ettiğini ve onların Fildişi Sahili patronlarıyla ortak çalışmalarda bulunacaklarını söyleyen Erdoğan, “Bu güzel şehri gezerken, doğal güzelliğinin ve kültürel çeşitliliğinin yanında muazzam alt yapı projelerine şahit oldum. Türkiye, bu süreçte dünyada söz sahibi müteahhitlik şirketlerinin tecrübesi ve ileri teknolojisiyle Fildişi Sahili’nin yanındadır. Dünyada bildiğiniz gibi ekonominin 16. sırasında bulunan bir Türkiye var, Avrupa’da 6’ncı sırada yer alan bir Türkiye var” şeklinde konuştu.