Erdoğan: Gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na ve ailesine küfretmek değildir

ABD ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan: Gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na ve ailesine küfretmek değildir

ABD ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Erdoğan, “Zirvede ikili olarak ABD’nin önemli kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Önemli CEO’lar ve 500’e yakın yönetici ile akşam yemeğinde bir araya geldik” diyen Erdoğan, “Ülkemizde nerede, nasıl, hangi teşviklerden istifade etmek kaydıyla neler yapılabilir bunları tartıştık. Brookings Enstitüsü’ndeki konuşmam öncesi yaşanan tabloyu orada görmemin delille ispatla görmenin bahtiyarlığını gördüm. Asala, PKK, paralel örgüt yapılanmasının temsilcilerini orada görmemiz bizim için bir ispattı” dedi.

Gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na ve ailesine küfretmek değildir

Erdoğan, “Bunlar ülkemizde şehit olan bizim askerimiz için ağlamıyor. Ama Maryland’de Azeri bir gazeteci ölen askerlerine ilişkin soru sorarken gözyaşlarına boğuldu. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci. Bakınız; gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na ve ailesine küfretmek değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti, “Orada gördüğüm şuydu, PKK terör örgütünün temsilcileriyle YPG’nin temsilcileriyle ASALA’yı ve onun yanında da ülkemizden kaçıp şu anda Amerika’da yaşayan paralel devlet yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı, bu bir delildi. Onun için de bu paralel devlet yapılanmasına gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum, kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun. Kimlerle iç içe olduklarını bilmeniz gerekiyor. Ülkemizdeki terör örgütünün Amerika’daki ayaklarının orada özellikle Paralel Devlet Yapılanmasıyla nasıl iç içe olduğunu bilmeniz gerekiyor ve bunlar orada maalesef ülkemde şehit olan bizim Mehmedimiz için polisimiz için köy korucularımız için ağlamıyor.”

Azerbaycan’nın açıklamasını düzeltti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışma hakkında, “Ben tabii olayı duyduğum anda İlham Aliyev kardeşimi aradım, o da havaalanına gidiyor, oradan Azerbaycan’a geçecekti. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik ve o anda zaten çatışmalar devam ediyordu. Fakat ateşkes ile alakalı az önce aldığım bilgi, eğer Ermenistan tarafı ateşkes ilan ederse, onlar ateşi keserse Azerbaycan da ateşkese hazır olduğunu açıkladı. Olayın aslı bu” dedi.