'Erdoğan eğlenmemin faturasını babama kesti'

Oyuncu Pelin Batu, 16 yaşındayken diskoya gittiği için dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, babası İnal Batu’ya bunun hesabını sorduğunu anlattı. Pelin Batu, Nokta dergisinden Fatih Vural’a konuşarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “tahammülsüzlüğünü” 16 yaşındayken gördüğünü belirten Pelin Batu, 16 yaşındayken diskoya gittiğini, bunun da o dönemde gazetelerde haber olduğunu belirterek “Tayyip Erdoğan, o zaman İstanbul... View Article

'Erdoğan eğlenmemin faturasını babama kesti'

Oyuncu Pelin Batu, 16 yaşındayken diskoya gittiği için dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, babası İnal Batu’ya bunun hesabını sorduğunu anlattı.

Pelin Batu, Nokta dergisinden Fatih Vural’a konuşarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “tahammülsüzlüğünü” 16 yaşındayken gördüğünü belirten Pelin Batu, 16 yaşındayken diskoya gittiğini, bunun da o dönemde gazetelerde haber olduğunu belirterek “Tayyip Erdoğan, o zaman İstanbul Belediye Başkanı’ydı ve New York’a gelmişti. Geldiğinde, babama, burun kıvırarak ve beni kastederek, “Kızımız da…” diye kinayeli bir laf etmiş, o diskoda haberine gönderme yaparak” dedi.

Batu ayrıca babası İnal Batu’nun verdiği bir resepsiyona Tayyip Erdoğan’ın müdahale ederek içki dağıtılmasını istemediğini, babasının ise “Böyle bir şey olamaz. İsteyen içer isteyen içmez” diye cevap verdiğini söyledi.

İnal Batu 1993-1995 yılları arasında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır.