Erdoğan: Devletçiliği bir kenara ittik, özel sektörü güçlendirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan-Türkiye İş Forumu'nda konuştu.

Erdoğan: Devletçiliği bir kenara ittik, özel sektörü güçlendirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan-Türkiye İş Forumu’nda konuştu.

Erdoğan, ”Devlet yöneticileri olarak bizler iş dünyasının önündeki bürokratik zorlukları kaldırmakla görevliyiz. Benim her zaman rakibim bürokratik oligarşidir. Siyasiler bürokratik oligarşiyi mağlup ettiklerinde başarılı olurlar” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Özellikle 2011 yılından bu yana çevremizde yaşanan krizlere rağmen GSMH iki katına çıkardık. Kişi başına düşen milli gelirimiz şu anda 10 bin doların biraz altında. 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürüyoruz.

“Devletçiliği bir kenara ittik, özel sektörü güçlendirdik”

2001 yılındaki krizde ekonomimiz neredeyse durma noktasına gelmişti. Ama bunu atlattık. Biz göreve geldiğimizde 2002 sonunda devletçilik anlayışı hakimdi, bu anlayışı bir kenara koyup, devlete ait yapıları bir kenara koyup özel sektörü güçlendirmenin içerisine girdik. Devletin ekonomiden elini çekmesiyle büyük bir sıçrama yaşadık. Türkiye tarihinde olmamış özelleştirmeleri gerçekleştirdik. Şu anda aşılamayacak zorluk ve sıkıntımız yoktur.

“Para cıva gibidir”

Para adeta bir cıva gibidir. Cıva kendine uygun zemini bulur ve oraya doğru kaçar, para da öyledir. O yüzden para ve finans yöneticileri çok da insaflı değildir. Kendileri için uygun zemin neredeyse oraya kaçarlar. Biz siyasilere düşen görev de uygun zemini hazırlamaktır. Türkiye ve Hırvatistan birbirlerine rakip değil, ortak olarak geleceği planlayacaklardır ben buna inanıyorum.

“Rakibim bürokratik oligarşi”

Devlet yöneticileri olarak bizler iş dünyasının önündeki bürokratik zorlukları kaldırmakla görevliyiz. Benim her zaman rakibim bürokratik oligarşidir. Siyasiler bürokratik oligarşiyi mağlup ettiklerinde başarılı olurlar.

Hırvatistan turizm alanında mutlaka değerlendirilmesi gereken fırsatlara sahiptir. Hırvat şirketleri yazılım geliştirmede de bölgede öncü konumdadır. Dolayısıyla burada savunma sanayi ile ilgili de atılacak ortak adımlar her iki ülkeye de fayda sağlayacaktır.

Türkiye, Hırvatistan için güvenilir bir ortaktır. Biz Hırvat firmalarına her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.