Erdoğan daha da üzülecek: Obama sözlerinin arkasında

Erdoğan, basın özgürlüğü konusunda Obama'nın eleştirilerine sitem etmiş ve yalanlamıştı. Beyaz Saray'dan daha sonra yapılan açıklamada eleştirilerin arkasında durulduğu açıklandı.

Erdoğan daha da üzülecek: Obama sözlerinin arkasında

Erdoğan, basın özgürlüğü konusunda Obama’nın eleştirilerine sitem etmiş ve yalanlamıştı. Beyaz Saray’dan daha sonra yapılan açıklamada eleştirilerin arkasında durulduğu açıklandı.

Erdoğan Obama’nın kendisiyle alakalı eleştirileri üzerine şunları söylemişti, ”Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Sayın Obama’yla görüşmemizde o konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk.”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Mark Stroh, bu eleştiriler ve yalanlama hakkındaki yorumu sorulduğunda ”Biz Başkan Obama’nın dün söylediği sözlerin arkasında duruyoruz. Daha fazla bir yorumumuz yok” dedi.

Ayrıca Başkan Obama’nın daha önceden açılışına katılmayı reddettiği Maryland eyaletindeki camiyi ABD hükümetinden kimin temsil ettiği sorulunca Stroh, ”Erdoğan’ın cami ziyareti ile ilgili detayları lütfen kendilerine sorunuz” cevabını verdi.