Erdoğan Böhmermann'ın peşini bırakmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Alman komedyen Jan Böhmermann arasındaki hukuk savaşı sürüyor

Erdoğan Böhmermann'ın peşini bırakmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın, kendisi hakkında yazdığı şiirinin bu kez tamamen yasaklanması için başvuruda bulundu.

DW Türkçe’nin Alman Der Spiegel dergisinden aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Michael Hubertus von Sprenger, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın şiirinin tamamen yasaklanması talebini Hamburg Mahkemesi’ne geçen çarşamba günü ilettiklerini kaydetti.

Von Sprenger, başvuruya gerekçe olarak Böhmermann’ın kendisine ait olmayan bir şiiri sanat olarak adlandıramayacağını gösterdi. Zira Böhmermann daha önce ‘Zeit’ gazetesinin şiiri kendisinin yazıp yazmadığına ilişkin sorusuna, ‘Hayır’ yanıtını vermiş, kaynak olarak da interneti göstermişti.

Mayıs ayında Hamburg Eyalet Mahkemesi, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Alman ZDF kanalında okuduğu şiirin “hakaret ve onur kırıcı dizelerini“ tekrarlayamayacağına hükmetmişti. Cumhurbaşkanı ise şiirin tamamının yasaklanmasını istiyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yabancı devlet temsilcilerine hakaret’ suçlamasıyla başvurduğu Mainz Savclığı’nda Böhmermann hakkında başlatılan soruşturma da sürüyor.

Cumhurbaşkanı’nın avukatı Michael Hubertus von Sprenger bu yöndeki taleplerini Hamburg Mahkemesi’ne geçtiğimiz çarşamba günü iletti.