Erdoğan: Bize kriter dayatmasınlar burası Türkiye

Dünya İnsani Zirvesi'nin kapanışında, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AB ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Bize kriter dayatmasınlar burası Türkiye

Dünya İnsani Zirvesi’nin kapanışında, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, geri kabul anlaşması’yla ilgili olarak, “30 Haziran’da vize konusunda adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştirecek. Eğer bir karar alınmazsa parlamentodan geri kabul konusunda bir karar çıkmaz. Bize kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye” şeklinde konuştu.

BM Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ne, Almanya Başbakanı Angela Merkel dışında hiçbir G-7 ülkesinin katılmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu zirve geçmişte yapılan konuşulup dağılan sayısız toplantılardan biri olursa gerçekten üzülürüm. Zirve sonuçlarını takip etmeyi, uygulamayı insanlığa karşı bir görev olarak kabul ediyoruz. Türkiye olarak insani kalkınma alanında da çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Balkanlardan Ortadoğu’ya kadar gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyaları insanlığa karşı bir görevimizdir” dedi.