Erdoğan, bilimi keşfetti!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan, bilimi keşfetti!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye’de bilim ve teknolojiyi ana gündem yapmaya çalıştıklarını belirterek Türkiye’nin İslam dünyasının umudu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bilim kurumu TÜBİTAK’ın desteklediği “ses getiren projeler”in ardından, Erdoğan’ın bilim konusunda verdiği örnekler de savunma sanayisine yönelik oldu.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Türkiye’yi yönetmeye başladığımız andan itibaren, bilim ve teknolojiyi ana konulardan biri yapmaya çalıştık… Bilim ve teknoloji çalışmalarının teşvik edilmesini hep destekledim…

Maalesef Batı’nın bilim ve teknolojide ilerlemeler kaydettiği 200 senelik dönemde, biz farklı meselelerle uğraşmaktan bu alanları ihmal ettik. Eksik ve sorumluluklarımızın farkındayız. 1.7 milyar nüfusa sahip İslam dünyası ve 300 milyonluk Türk dünyasının umudu olduğumuzun bilincindeyiz. 2023 için kendimize bilim ve teknolojide önemli hedefler belirledik…

Savunma sanayiinde attığımız adımlar ortada. Basit bir tüfek yapamıyorduk, halloldu… Türkiye artık insansız hava aracını mühimmatlı olarak üretir hale geldi, bunu başardık. ABD’den istiyoruz, “kongreden geçmesi lazım” diyorlar bekliyoruz. Biz stratejik ortak değil miydik? İsrail de aynı şekilde, sağolsun bu komşular bizi mal sahibi yaptı…”

Yapılan pazarlığa “İslami görev” tanımı

“Şu anda 3 milyon mülteci Türkiye’de. BM’de bu konu gündeme geldi. Türkiye’deki bu sahiplenmeyi takınan yok gibi. Görmüyorlar, unutturmak istiyorlar. Söylüyorum, bazıları kızıyor. 3 milyar avro dediler, gelen 179 milyon avro. Süre geçti, yıl bitiyor. İkinci bir 3 milyar avro daha vereceklerdi güya. Bunlar söz verirler ama yerine getirmezler. Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız. Verseler de vermeseler de bombalardan kaçan insanlara insani ve islami görevimizi yerine getireceğiz…”