Erdoğan: Ben de bir çobanım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'daki "Milli Tarım Projesi" Toplantısı'nda çiftçilere seslendi.

Erdoğan: Ben de bir çobanım
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’daki “Milli Tarım Projesi” Toplantısı’nda çiftçilere seslendi.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Öyle çobanlık deyip hafife almasınlar. Çobanlığın psikolojisini iyi anlamak lazım. Ben de bir çobanım.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın açıklamalarının bazı satır başları şöyle:

“Et fiyatları aldı başını gidiyor”

Havza bazlı üretimi destekleme ve hayvancılıkta yerli üretimi desteklemeyle hayata geçen bu projeye sahip çıkmalıyız.
Değerli kardeşlerim Anadolu en kadim tarım ve hayvancılık toprağı olmasına rağmen her iki konuda da olmamız gereken yerin uzağındayız.
Yeterli teknik destekle değerleyemiyoruz. Meralarımız var et fiyatları almış başını gidiyor. İthalat yapmak zorunda kalıyoruz.

“19 sebze nedir ya?”

Enflasyon hedeflerine ulaşamamızın en önemli nedeni gıda fiyatları. Domates biber söylenince ağırıma gidiyor. Bundan dolayı olumsuz etkilenmemeliyiz. Rahatlıkla bunu aşmalıyız. Bunu aşacağız.
Bizim sebzede çeşitlerimizin çok artması lazım. 19 sebze nedir ya? Bunu artıracağız. Bu topraklardan daha çok sebze… Bunları artırmamız lazım. Meyve çeşitlerimizi artırmamız lazım. Ne ararsan bulunur. İnşallah olacak.

“Ben de çobanım”
İstediğimiz peyniri yapar mıyız yaparız. Envayi çeşit peynir üreteceğiz. Dünyaya pazarlayacağız. Osmanlı’yı yıllarca güçülü şekilde ayakta tutan unsurlardan biri iaşecilik sistemiydi.
Bizim de günümüz şartlarına uygun bir anlayışla eksiklik yaşamasının önüne geçecek fiyatları dengede tutacak bir sistemi tutmamız gerekiyor.
Böyle teşvikler varsa geriye çalışmak kalıyor.
Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı doğru planlamayla teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayınız.
Çobanlığı değerli kardeşlerim felsefesini anlamayan, onun psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.
“Zekaya bak zekaya! Tarlasını yaktı!”
Her birinin arkasında farklı ülkelerin, farklı silüetlerin olduğunu biliyoruz. Türkiye’de planlananların nasıl boşa çıktığını anlayamıyorlar.
Bilmiyorlar ki bu millet yüce bir millet. 15 Temmuz’da bunu bir kez daha ispatladık. Neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Az önce izledik. Zekaya bak zekaya! Tarlasını yaktı! Niye yaktı? F-16’lar nerde ne var göremesin diye. İşte kardeşimiz burada kendisine milletim adına teşekkür ediyoruz.
Baktım hanım kardeşlerim direksiyonun başına geçti kamyon sürüyor. Milletimizin asaletini bir kez daha gösterdik. Akıncı Üssü’ne gidip darbecilerin karşısına dikilen 9 çiftçi kardeşim şehit oldu. Böyle bir millete kim diz çöktürebilir.
Yine idam talebi
İdam konusu parlamentoda görüşülecek; bu karar çıkarsa ben onaylarım, ondan sonra da referanduma gider. Bu milletin kaderi Batının elinde değil, bu millet kendi kararını kendi verir.
AB parlamentosunda, kongre binası veya dışında önce terör örgütlerinin temsilcileri temizlensin.
Müzakereler konusunda yılsonuna kadar sabredelim sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi?
AP Başkanı Schulz’a: Terbiyesiz
Terbiyesize bak ya yaptırım uygularız diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar hain varsa hepsinin başını eziyoruz ezeceğiz. Şehitlerin cenazelerinde biz gözyaşı dökeceğimize onların top cehennem çukurunda yansın.