Erdoğan: Bizim başkanlık derdimiz yok!

Erdoğan: Bazı paçavraların nasıl yayınlar yaptığı gördünüz değil mi? Atıyor başlığı, 'Batsın senin başkanlığın.' Bizim böyle bir derdimiz yok.

Erdoğan: Bizim başkanlık derdimiz yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) projeleri tanıtım toplantısında “Pek çok güç Türkiye’nin dizlerinin üstüne çökmesi için bekliyor, yaşadığımız terör hadiselerinin sebebi bu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Adeta kurtuluş mücadelesi veriyoruz’

Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele, adeta yeni bir kurtuluş mücadelesidir. Yüz yıl önce bu coğrafyanın bedenini paramparça ettikleri, ruhunun bütünlüğünü bozamadıkları için çıldıranlar, bugün bunu başarmanın peşindeler. O gün aramıza suni sınırlar çekilmesine engel olamamış olabiliriz. Ama bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız.

‘Türkiye’yi sülük gibi emdi’

Ben Türk tipi anayasa, başkanlık sistemi, kadın hakları diyorum ya, TİKA’nın çalışmalarıyla Türk tipi kalkınma yardımını ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bizim yardımımızda sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayış geçerli.

Paralel devlet yapılanması örgütü uzun yıllar, Türkiye’nin bu çerçevedeki enerjisini, imkanlarını, potansiyelini adeta bir sülük gibi emerek bize zemin ve zaman kaybettirmiştir.

‘Erdoğan geldiği zaman Türkiye’nin hali neydi?’

PYD gibi YPG gibi terör örgütleri Kürtlerin küçük bir bölümünden destek alıyor, Türkiye’deki PKK gibi. Bu örgütleri besleyenler farklıdır.

Terör örgütlerinin elindeki silahlara baktığımızda batıyı görüyoruz. Ofisler açılıyor, destek veriliyor. Yakaladıklarını teslim etmiyorlar. Bunlar bu parasal kaynakları nereden buluyor, bunları biliyoruz. Kendilerine bunları belgeleriyle teslim ettik ama bir ses yok. Bunların yaptığı baban öldü, başın sağolsun. Bize samimi yaklaşım gösterin.

Fransa’da terör eylemi oluyor, kıyamet kopuyor. İspanya’da Feyenord (PSV) takımının taraftarları oradaki mültecileri affedersiniz meydanda oynatıyorlar. Şinav çektiriyorlar. Eskiden bizde çok çirkin bazı şeyler olurdu burada söyleyemeyeceğim para atılırdı. Aynısını batılı yapıyor. Batının bir çoğunun karakterinde bu var ama bizde yok. Utanmadan sıkılmadan bunu yapıyorlar.

Utanmadan, sıkılmadan açıklamalar yapıyorlar. Batının gazetelerinde de aynı şey var, Kandil’in tepesindekilerde de aynı şey var. Ne diyorlar? ‘Ancak Erdoğan giderse Türkiye’ye istikrar gelir.’ Türkiye’yi ne kadar düşünüyorlar ya. Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları aynı şeyi söylüyorlar. ‘Erdoğan giderse istikrar gelir.’ Erdoğan geldiği zaman Türkiye’nin hali neydi, bugün Türkiye’nin hali ne?

Bizim başkanlık derdimiz yok

Aydın müsveddelerinin bu olayda bile(Ankara saldırısı), olaylara nasıl yaklaştığını gördük değil mi? Gördünüz. Bazı paçavraların nasıl yayınlar yaptığı gördünüz değil mi? Atıyor başlığı, ‘Batsın senin başkanlığın.’ Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkede, ülkemizin geleceğini çok daha güçlü hale getirmek için ne yapmak gerekir bunun açıklamalarını yapıyoruz. Ama sizin derdiniz yok. Sizin derdiniz, bu ülkeyi bölmek, bu ülkeyi parçalamak ama parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz. Bunu böldürtmeyeceğiz.