"Erdoğan aşığı" Tamince Panama listesinde

Panama Belgeleri arasında Türkiye’den 101 şirketin de ortaya saçılan belgeler arasında ismi geçtiği açıklanmıştı.

Panama Belgeleri arasında Türkiye’den 101 şirketin de ortaya saçılan belgeler arasında ismi geçtiği açıklanmıştı. Bu belgeler arasında ismi geçenlerden biri de “Erdoğan aşığı” Rixos Oteller Grubu’nun sahibi Fettah Tamince.

Belgelere göre Rixos üzerinden dört şirketin Off-shore hesapları için aracılık faaliyeti yürüten Tamince’nin hissedarı olduğu paravan şirketler üzerinden de Off-shore hesapları bulunuyor. Tamince’nin hissedarı olduğu iki şirket ise Rogor Varlık Yönetim ve Sembol Ltd. Tamince’nin ortakları Hazara isimli bir varlık yönetim şirketi ve Tufan Aytekin Gültekin olarak görünüyor. Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Tufan Aytekin Gültekin, bu şirketin Tamince ile ortağı konumunda.

Dört şirkete aracı

Rixos, belgelere göre dört şirkete aracılık etmiş. Ancak ikisi faaliyetini sonlandırmış. Bu şirketlerden biri yine Fettah Tamince’nin hissedarı olduğu Sembol Ltd. Britanya Virjin Adaları’nda kayıtlı olan Sembol’un diğer hissedarı Tufan Aytekin Gültekin olarak görülüyor.

Rixos Otelleri’nin aracılık ettiği diğer şirket yine Britanya Virjin Adaları merkezli Althorn International. Rixos’un aracılık ettiği diğer iki şirket ise Rogor ve Rogor’un da hissedarı olan Hazara isimli varlık yönetim şirketi.

“Tayyip Bey’i tanıyınca da âşık oldum”

Fettah Tamince, 2004’te dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’la ilgili “Evet Tayyip Bey’in adamıyım. Çünkü doğru işler yapıyor. Tayyip Bey’i tanıyınca da âşık oldum, çünkü tam bir Anadolu insanı. Bana destek oluyor. Tanıdığımdan beri haftanın 3-4 günü onu rüyamda görüyorum” diye konuşmuştu. Tayyip Erdoğan bir dönem yaz tatillerini Tamince’nin 7 yıldızlı otellerinde geçiriyordu. Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya’da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, Haliçport başta olmak üzere devletten aldığı ihalelerle de biliniyor. Fettullah Gülen’e yakınlığını da gizlemeyen Tamince, 17-25 Aralık’tan sonra hükümetin yanında saf tutmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/05/09/panama-belgelerinde-unlu-25-turk-isadami-sirketin-ismi/