Erdoğan: ABD'li askerleri biz kurtardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Türkiye destekli ÖSO'cu cihatçıların ABD özel kuvvetler askerlerini kovması hakkında konuştu.

Erdoğan: ABD'li askerleri biz kurtardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de düzenlenen IŞİD operasyonlarında Türkiye destekli ÖSO’cu cihatçıların ABD özel kuvvetler askerlerini kovması hakkında, “Bizim yetkililerimiz, bizim özel kuvvetler mensuplarımız 30 kadar ABD’li özel kuvvetleri oradan çıkardı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın Suriye’de düzenlediği ‘Fırat Kalkanı’ harekatı hakkında, “3-4 ay sürer dediler, 15 günde iş bitti. ‘Haklıymışsınız’ diyorlar. Haklı olmak bir şey getirmiyor. Bölgeyi bilen biziz, bizi dinleyin. NATO’da birlikteyiz, stratejik ortaklığımız var. El ele verelim bu pisliği temizleyelim. Bizim, buraları tehdit unsuru olmaktan çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Erdoğan, Suriye’de düzenlenen IŞİD operasyonlarında Türkiye destekli cihatçı ÖSO güçlerinin ABD özel kuvvetler askerlerini kovması hakkında da “Özel kuvvetler ÖSO tarafından istenmedi. ÖSO’ya yönelik ABD’li yetkililerin davranışları süreci bu yöne itti. Bizim yetkililerimiz, bizim özel kuvvetler mensuplarımız 30 kadar ABD’li özel kuvvetleri oradan çıkardı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

BM’nin 71’inci genel kurul görüşmelerine katılmak için arkadaşlarımızla birlikte New York’a hareket edeceğiz. Tüm ülkelerin devletlerin katılması bekleniyor. Katılımcı ülkelerinin birçoğu devlet başkanları, dışişleri bakanları nezdinde katılıyor. Sayın Veysi Kaynak, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekci, Berat Albayrak ve milletvekillerimiz eşlik ediyor.

“Darbe girişimini anlatacağım”

20 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu’na hitap edeceğim. Konuşmamda Türkiye’nin BM’deki aktif rolüne vurgu yaparak, terörle mücadele, mülteci sorunu ve tabiiki 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirme durumunda olacağım. Bunu gerek genel kurulda, gerekse ikili görüşmelerde paylaşacağım.

“Başarılı operasyonlar yapıyoruz”

Türkiye bir taraftan 15 Temmuz darbe girişiminin yaralarını sararken bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyor. Sınırlarımızda FETÖ, DAEŞ ve uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz. İşin Suriye, Irak, her ne kadar bu coğrafyada gerçekleşiyorsa PKK’yı zikretmeden geçmek mümkün değil.

Suriye askerlerinin vurulması

ABD’li yetkililerin açıklaması bir yanlış tespit istikametinde. Bunun daha ilerisini belki seyahatte yapacağımız bazı görüşmelerde ‘Hayırdır, nedir, nasıl oldu’ diye sorar gerçeğini daha yakından öğrenme fırsatını buluruz.