Erdoğan: 300 ölü verdik ama dosta düşmana da gösterdik

Erdoğan, Saray'da "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" düzenledi.

Erdoğan: 300 ölü verdik ama dosta düşmana da gösterdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenledi.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Temmuz ayından bu yana devam eden süreçte 300’ün üzerinde asker ve polisin hayatını kaybettiğini belirterek, “Tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz. Asla bunun karşıtı ifadeye prim vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Göklerden dalgalanan bayrağımıza, minarelerden okunan 5 vakit ezanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Vatanımızda asla bir operasyona müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bugün bunların hepsi birden saldırı altındadır. Sizlerin eşleri, babaları, kardeşleri, evlatları şehit olarak, gazi olarak işte bu kutsal mücadeleyi yürütüyorlar. Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz. Bizi üzen bu süreçte bizim verdiğimiz şehitlerimizdir. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana 300’ün üzerinde asker ve polisimizi şehit verdik. Ama ne kazandık biliyor musunuz, bu toprakların vatanımız olduğunu, dosta düşmana bir kez daha göstermiş olduk.”