Erdoğan gene “çark etti”

Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikte IŞİD konusunda açıklamalar da bulundu.

Erdoğan gene “çark etti”

Türkiye Gönüllü Teşekkürler Vakfı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği “bayram törenine” katılan Cumhurbaşkanı burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında IŞİD’in Atatürk Havalimanı saldırısı ile Medine’de gerçekleştirdiği saldırılara değinen Erdoğan, ırkçılığa ve teröre karşı olduğunu ifade etti.

“IŞİD Müslümanlara yönelik hançerdir”

Konuşmasına son saldırılara değinerek başlayan Erdoğan şunları söyledi:

“Son olarak ülkemizde Atatürk Havalimanı’nda ardından Irak’ta dün de Suudi Arabistan’da Cidde ve Medine’de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam’ın adını kullanarak, istismar ederek Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAİŞ denilen bu proje örgüt Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur”

“Üstünlük sadece takva ile”

Konuşmasına “kardeşlik” vurgusuyla devam eden Erdoğan şu cümleleri kurdu:

“Hep söylüyorum üç bela ile karşı karşıyayız. Bir mezhepçilik, iki ırkçılık, üç terör… Ne Arabın Arap olmayana ne Arap olmayanın Araba üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir, itika iledir. Takva yönünde, Allah’a yakınlık yönünde kim üstünse, üstün odur.”

Konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen Erdoğan HDP’yi kast ederek “dağdakilerin, teröristlerin ve eşkiyaların desteğiyle parlamentodalar. Yoksa zaten burada olamazlardı” diye konuştu. Erdoğan Tribündekilerin “Mecliste terörist istemiyoruz” sloganı üzerine “İnşallah bu isteğiniz gerçekleşecek” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan’ın geçmiş icraatleri: “Afedersiniz Ermeni”

Erdoğan bu konuşmasıyla bir kez daha çark ederken, özellikle IŞİD ve ırkçılık konusundaki geçmişe ait sözleri akıllarda yerini koruyor. IŞİD konusunda net bir şey söylemekten çekinen Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD’i tanımlamak için kullandığı “birkaç öfkeli genç” cümlesine sessizlikle yaklaşmıştı.

Irkçılık konusunda da esip gürleyen Erdoğan geçmişte “Afedersiniz Ermeni” kalıbını Türkiye siyasetinin literatürüne sokarak dikkat çekmişti.