Ensar'a kıyakta sınır yok

Ensar Vakfı’na, Milli Emlak Müdürlüğü’nden ‘başkasına yararlandırma’ hakkıyla 5 katlı bina tahsis edildi.

Ensar'a kıyakta sınır yok

Karaman’da 45 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı’na, Milli Emlak Müdürlüğü’nden ‘başkasına yararlandırma’ hakkıyla 5 katlı bina tahsis edildi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Karaman’da 45 çocuğun yurtlarında tecavüze uğradığı Ensar Vakfı’na tecavüzlerin ortaya çıktığı günlerde Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ödül gibi bir tahsis yapıldı. Daha önce Ankara’nın merkezinde bulunan, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’nın (TEKSİF) kullandığı ancak boşaltılan 5 katli bina, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 30 yıllığına “İrtifak (başkasına yararlandırma) hakkı” ile birlikte Ensar Vakfı’na devredildi.

Bina daha önce de TÜRGEV’e tahsis edilmiş

Ensar Vakfı’na devredilen Kurtuluş’taki bina, Ankara’nın merkezi olarak adlandırılan Kızılay’a, Kredi Yurtlar Kurumu’na ve Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesine’ne 10’ar dakika uzaklıkta bulunuyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ait iken satılma kararı alınan ve boşaltılan yerler arasında bulunan bina, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmişti.

Daha önce TÜRGEV’e tahsis edildiği iddia edilen taşınmaz ile ilgili Emlak Müdürü Süleyman Ar’ın BİMER aracılığıyla verdiği bilgiye göre, bina Ensar Vakfı’na, başkasına yarar landırmaya olanak sağlayan “irtifak hakkı” ile birlikte devredildi.

4 Mart 2016’da devredilen bina ile ilgili Emlak Müdürü Süleyman Ar’ın imzaladığı yazıda, “Söz konusu taşınmaza Ensar Vakfı lehine 4 Mart 2016 tarihinden geçerli olmak üzere 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli irtifak hakkı tesis edilerek, aynı tarihte adı geçen Vakfa yer teslimi yapılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Milyonlarca lira değerinde

Binanın bulunduğu Kurtuluş semti Aydoğmuş Sokak’taki dairelerin fiyatları ise el yakıyor. Şehrin önemli noktalarına yakınlığı nedeniyle yüksek fiyattan alıcı bulan binalarda semtin eski bir yerleşim yeri olmasına karşın dairelerin aylık kiraları bin ila bin 500 lira arasında değişirken, satış fiyatları 600 bin liraya kadar çıkıyor. Ortalama 400 bin lira olarak düşünüldüğünde 5 katlı ve 24 daireli binanın değeri 9 milyon 600 bin lira olurken 30 yıllığına kiralandığında ise daire başı bin 250 liradan 10 milyon 800 bin lira gelir elde edilebiliyor.

Hırsızlar dadandı

Uzun süredir kullanılmayan bina hırsızların da hedefi oldu. Son olarak TEKSİF’in kullandığı ve birçok malzemenin içeride bırakıldığı binadaki kalorifer petekleri, anten ve dolap gibi birçok eşya çalındı.