Ensar'a destek Turkcell'e pahalıya patladı

Çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na sponsor olduğu için tepki çeken Turkcell'in abone sayısı 2012’dekine döndü.

Ensar'a destek Turkcell'e pahalıya patladı

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı’ın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ortak yürüttüğü “Türkiye Değer Ödülleri”projesine sponsorluğunu sürdürdüğü için tepki toplayan GSM operatörü Turkcell, 2016 yılının ilk çeyreğinde 600 bin abonesini kaybederek 2012 yılındaki abone sayısına düştü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Turkcell’in 2015 yılı sonu itibariyle 35.8 milyon abonesi bulunurken, bu sayı 2016’nın ilk çeyreğinde 35.2 milyona düştü, bir önceki dönem 584.2 milyon TL net karı ise bu dönemde 562.7 milyon TL’ye indi. Turkcell ayrıca Twitter üzerinden de kendisini eleştiren kişilerin hesaplarının askıya alınmasını talep ettiğinden dolayı eleştirilmişti.

Ne olmuştu?

Adı cinsel istismarla anılan Ensar Vakfı’nın organizatörü olduğu Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell’in projeden desteğini çekmesi için gösterilen tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell “Herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz. Ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” demişti.