Ensar Vakfı'na bir destek de kilise vakfı başkanından...

2000 yılında öğrencisi olmadığı gerekçesiyle kapanan Üsküdar’daki Nersesyan Yermonyan Okulu binası, Üsküdar Belediyesi’ne kiralandı.

Ensar Vakfı'na bir destek de kilise vakfı başkanından...

Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı Başkanı Edvard Ayvazyan, Ensar Vakfı’ya ilgili tartışmaların kendilerini ilgilendirmediğini belirterek “Bir kişinin yaptığı şey yüzünden Vakıf genel olarak sorumlu tutulamaz.” dedi.

2000 yılında öğrencisi olmadığı gerekçesiyle kapanan Üsküdar’daki Nersesyan Yermonyan Okulu binası, Üsküdar Belediyesi’ne kiralandı. Belediye, binayı Ensar Vakfı’na tahsis etmişti. Ensar Vakfı’nda yaşanan olayların gündeme gelmesi ile beraber bina da tartışmalara konu olmuştu. Konu ile ilgili Ayvazyan şunları söyledi: “Orası artık bir okul binası değil. Bir iş hanı gibi düşünmek gerekiyor. Belediye ile aylık 25 bin TL kira karşılığında anlaştık. Sözleşme yaptık. Onarım masraflarını da kendileri karşıladı. Bütün kiralama sürecinden Patrikhane’nin ve toplumun önde gelenlerinin bilgisi oldu. Kullanım, Üsküdar Belediyesi’nin yetkisindedir. Bize yurt yapılacağı söylenmişti. Kiraladığımız gün, Ensar Vakfı gelseydi onlara da kiralardık. Bir kişinin yaptığı şey yüzünden Vakıf genel olarak sorumlu tutulamaz. Bizim bu tür siyasi tartışmalarla ilgimiz yok. Hangi parti olursa olsun eşit mesafedeyiz.”

 

http://gazetemanifesto.com/2016/03/23/ermeni-okulu-ensarin-yurdu-oldu/