Ensar Vakfı Başkanı'ndan aklanma çabaları

Ensar Vakfı’nın başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Muammer B.'nin idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Ensar Vakfı Başkanı'ndan aklanma çabaları

Ensar Vakfı’nın başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Muammer B.’nin idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Vakıf olarak olayın kapatılmasını asla istemediklerini belirten Dilberoğlu, “Böyle bir durumda bile hâlâ bu işi örtbas ettiğimiz ile ilgili bir durum var. Anti parantez olarak bunu da vurgulamak isterim: Yurt değil, şube merkezimiz açık. Çocuklarımız var. Gidiyorlar, geliyorlar sürekli bir şeyi göstermiyor. Üniversite, ortaokul öğrencilerimiz de var. Bir yere kaçtığımız yok. Varsa bir suçumuz bununla ilgili her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
“Mağdur ailelere psikolojik destek verecceğiz”
Muammer B. için istenen 600 yıla yakın hapis cezasının az olduğunu kaydeden Dilberoğlu, “Hak ettiği cezayı umarım bu kişi alır. Medyadan takip ettiğim kadarı ile 600 yıllık bir ceza isteniyor. Benim inancıma göre bu 600 yıllık ceza bile az, bu kişinin idam edilmesi gerekir. Mağdur ailelerin de avukatlığını almaya gayret ederek onlara psikolojik destek vererek dava sürecini takip edeceğiz. İnşallah dava süreci uzun sürmez bir an önce adalet yerini bulur” diye konuştu.