Ensar kitabından 'ahlak' dersleri: Muhalefet etme, hayvan gibi yaşama!

Karaman'da 45 çocuğa tecavüz ile gündeme gelen Ensar Vakfı’na ait “Namaz-Dirilişe Çağrı” kitabı MEB desteği ile Gökçeada’da bulunan üç liseden ikisinde, okul idaresi tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ensar kitabından 'ahlak' dersleri: Muhalefet etme, hayvan gibi yaşama!

Karaman’da 45 çocuğa tecavüz ile gündeme gelen Ensar Vakfı’na ait “Namaz-Dirilişe Çağrı” kitabı MEB desteği ile Gökçeada’da bulunan üç liseden ikisinde, okul idaresi tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ensar Vakfı’na ait Ensar Neşriyat tarafından yayınlanan kitapta bebeklerin namaza kaldırılması gerektiği, naylon ve ince giyinmenin haram olduğu, muhalefet etmekten de korkmak gerektiği belirtiliyor.

Birgün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Ahmet Bulut imzalı 158 sayfalık kitabın başında Ensar Vakfı’na şükran sunuluyor.

namaz dirilise cagri

“Muhalefet etme, cezaya çarpılma”

Kitapta muhalefet etmekle ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Allah’ın emirlerine muhalefetten korkmak tabiidir. Dünyada bile büyüklerin emirlerine muhalefet etmenin insanın başına ne felaketler doğurduğu herkesin malumudur. Hapishaneleri hiç görmüyor musun? Asılanları ne çabuk unuttun. İşte sen de Allah’tan kork da, onun hiçbir emrine muhalefet etmediğin gibi namazını vaktinde, usul ve erkânına uygun bir şekilde huşu içinde eda etmeye çalış ki, cezaya çarpılmayasın.”

“İnce giyinip hayvan gibi yaşama”

‘Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse böyle gezemez’

Kitapta, vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir şey giyip namaz kılmanın, dışarıda dolaşmanın caiz olup olmadığına dair soruyaysa şu yanıt verilmiş: “Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir.”

“Beşikteki çocuk sabah namazına alışmalı”

215’inci baskıyı yaptığı ileri sürülen kitapta kundaktaki bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği şu hikayeyle anlatılmış: “Rahmetli hocamızdan dinlemiştim. Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. ‘Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin’ deyince, evin hanımı, ‘Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı’ der.“