Ensar kardeşliği saçmalatıyor: Altan Tan çocuklara tecavüzü "seks skandalı" saydı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Karaman’da çocuklara cinsel istismar skandalında bir kez daha Ensar Vakfı'na sahip çıktı.

Ensar kardeşliği saçmalatıyor: Altan Tan çocuklara tecavüzü

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Karaman’da çocuklara cinsel istismar skandalıyla ilgili, “Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer birşey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak yanlış” diyerek bir kez daha Ensar Vakfı’na ‘sahip çıktı’.

Tan geçtiğimiz günlerde, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu olmak üzere Ensar’a ‘sahip çıkan’ AKP’lillerle aynı doğrultuda konuşarak, “Bu olayın üzerinden İslami vakıfları, kuruluşları karalamak ve tümünü şamil etmek de yanlış. Bir olaydan hareketle bütün kurumu suçlamak, aynı görüşe sahip bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış” demişti.

“İslam düşman bir kesim bana ‘tecavüzcüleri koruyor’ dedi”

Gazetecilere gündemi değerlendiren Tan, Karaman’daki cinsel istismar skandalıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer birşey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak ya da MHP’yi, CHP’yi suçlamak yanlış. Bu açıklama kimseyi kesmiyor. Ya bütün vakıflara küfredeceksin, hükümete küfredeceksin veya bütün bunları koruyacaksın, olayın üstünü örtmeye çalışacaksın. Ben ikisini de yapmıyorum. Geçen hafta da söyledim. İslam düşmanlığını kendine siyaset edinmiş bir kesim bunu ‘Altan Tan tecavüzcüleri koruyor’ dedi. Aile Bakanı bu olayı aydınlatmalı ve bunun uzantılarına girmeli. Bütün yurtların kanuna, kontrole bağlanması lazım.”

“Çocuklarımızın yanında haber izleyemez duruma geldik”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan ‘siyasi sapıklık‘ tartışmasını “Ben ne diyeyim şimdi? Ben hangi sapıktan yana olayım şimdi?” sözleriyle değerlendiren Tan, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın yanında haber izleyemez duruma geldik. İlkokulda çocuklar birbirlerine bunları söylemiyor. Şaka yapmak istiyorum ama şaka yapılacak bir şeyi de kalmadı. Kara mizah; ben hangi sapıktan yana olayım şimdi. Kara mizah bu işte. Büyük yanlış bu. Bu üslupların tamamı yanlış.”