Ensar kardeşliği: Gülen Cemaati, Ensar Vakfı'na sahip çıktı

Ensar Vakfı'na, Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı TÜRGEV sahip çıktı.

Ensar kardeşliği: Gülen Cemaati, Ensar Vakfı'na sahip çıktı

Ensar Vakfı’na, Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı TÜRGEV sahip çıktı.

Karaman’daki çocuk istismarının ortaya çıkmasının ardından Ensar Vakfı’na, bünyesinde 150 vakfı temsil eden Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı sahip çıktı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın içerisinde, Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gülen cemaatinin “yüzü” konumundaki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, ile birlikte Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı TÜRGEV bulunuyor.

Bu durum, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarının ardından yolları ayrılan AKP ile Gülen Cemaati’nin Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı çatısı altında başlatılan “Hepimiz Ensarız” kampanyasıyla birlikte “Ensar kardeşliğini” ilan etmesine vesile oldu.

Kardeşlik çatısı: Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı

Ensar Vakfı’yla birlikte 150 dernek ve vakfın üye olduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Ensar’a destek olmak üzere dün vakfın İstanbul Fatih’teki Genel Merkezi’ne giderek bir basın toplantısı düzenlemişlerdi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nda toplam 150 kuruluş bulunuyor. Bunlar arasında, Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV ile bir dönem adı yolsuzluklara karışmış olan Deniz Feneri, Mavi Marmara olayı ve cihatçı çetelere yardım konusunda öne çıkan İHH gibi vakıflarla Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da yer alıyor.