Enes Kanter Hidayet için not bıraktı

Hidayet Türkoğlu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olmasıyla Milli Takım'dan arkadaşı Enes Kanter'den ağır sözler geldi.

Enes Kanter Hidayet için not bıraktı

Hidayet Türkoğlu’nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olmasıyla 2010 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan ile arasında geçen konuşma akıllara gelirken Milli Takım’dan arkadaşı Enes Kanter, Hidayet Türkoğlu için, “Yıllarca yalvardığı maddi-manevi desteği sonunda önüne yatarak aldı” eleştirisi yaptı.

NBA’de yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 20 maç ceza alan Hidayet Türkoğlu, daha sonra geçtiğimiz sezon sonunda basketbolu bıraktı. Kısa bir süre önce de Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su olan Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın kadrosuna katılması tartışma yarattı.

eness

Türkoğlu’na yeni görevi ile 60 bin TL maaş, özel araç ve koruma tahsis edileceği haberleri sonrası 2010 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasındaki konuşmaları gündeme geldi.

Hidayet Türkoğlu kaptanlığında 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olana A Milli Basketbol Takımı, turnuva sonrası ilk iş olarak devletin zirvesini ziyaret etmiş ve kişi başı 1.5 milyon liralık prim ile 500 Cumhuriyet altını alarak Ankara’dan, ‘maddi, manevi’ huzurlu ayrılmışlardı. Aldıkları prim ise büyük tartışmalara yol açmıştı.

Hidayet: Maddiyat ikinci planda ama destek de bekliyoruz

O güne damgasını vuran ise Türkoğlu’nun konuşmasıydı. “Bize gösterdiğiniz manevi destek için teşekkür ederiz” diyerek söze başlayan Hidayet Türkoğlu, “Maddiyat bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Ama desteklerin gelmesini de bekliyoruz” diyerek salonda gülüşmelere neden olmuştu.

Görüşme sırasında Erdoğan iş adamı Ali Ağaoğlu’na seslenerek basketbolculara söz verdiği daireleri de en yakın zamanda vermesini istemişti. Erdoğan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra açıklama yapan Ali Ağaoğlu, A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik heyetine Ayazma’da 3.100 konutluk My World Europe’dan birer daire hediye ettiğini duyurmuştu.

Enes Kanter’den ağır sözler

Diğer yandan NBA’de Oklahoma City Thunder forması giyen milli basketbolcu Enes Kanter, Hidayet Türkoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevine getirilmesi sonrası ağır eleştirilerde bulundu.

Türkoğlu’nun devlet makamında alacağı yeni göreve tepki gösteren Enes Kanter, sosyal medya hesabı Twitter’dan Hido’ya Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle üstü kapalı göndermede bulundu. Kanter, şu ifadeleri kullandı; “Ey aciz, yat bakalım paranın, menfaatin, gücün, makamın önüne. Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne. Allah Hidayet nasip eylesin.”

Enes Kanter, bu ifadelerin ardından bir tweet daha attı ve “Yıllarca yalvardığı maddi-manevi desteği sonunda önüne yatarak aldı.” dedi.