En büyük patronun tabutuna Osmanlı sancağı

Mustafa Koç'un cenaze töreninde en çok dikkat çeken, tabuta Osmanlı sancağı örtülmesi oldu.

En büyük patronun tabutuna Osmanlı sancağı

64339_17820_24012016141101_0Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için cenaze töreni yapılarak toprağa verildi. Mustafa Koç’un tabutuna Osmanlı sancağı örtüldü.

Mustafa Koç’un cenazesi, Üsküdar’daki Koç Holding binasında düzenlenen törenden sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne getirildi. Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tuttu. Tabutun başına Mustafa Koç’un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bayrak da konuldu.

Tabutta en çok dikkat çeken ise aileye ait Osmanlı sancağının örtülmesi oldu. Kırmızı renkli sancağın uzerinde ‘hak ve gercek olan kainatin sahibi allahtan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir’ yazdığı öğrenildi. Dün, Sözcü gazetesi yazarı tarafından Mustafa Kemal ile birlikte anılacağı söylenen Mustafa Koç’un tabutuna Osmanlı sancağı örtülmesi ise şaşırtmadı.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/23/kemalistleri-sermayeye-asik-etmek-onun-gorevi

1453631710256

Ayrıca cenaze için çiçek göndermek yerine bağış yapanların isimlerinin asıldığı çelenkler de cami avlusunu doldurdu. Öte yandan Mustafa Koç’un cenazesinin Marmara İlahiyat Camii’nin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç’un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.

64339_12595_24012016140110_2

Cenaze törenine pek çok ünlü isim katılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da en ön safta olduğu görüldü.