Emperyalistlerden Irak Kürtleri'ne 'methiye': Peşmergenin kahramanlığı sayesinde...

ABD'li yetkililer Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi ziyaret ederek Irak Kürtleri'nin ABD ile birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladılar.

Emperyalistlerden Irak Kürtleri'ne 'methiye': Peşmergenin kahramanlığı sayesinde...

Bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ABD’li yetkililer tarafından ziyaret edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken, Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett McGruk, Ortadoğu Çalışmalarından Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Yardımcısı Joseph Pennington, ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Selman ve Koalisyon Güçleri Komutanı Stephen Townsend oluşan heyeti Başkent Erbil’in Pirman (Selahaddin) ilçesinde kabul etti.barzani-abd

Rûdaw’ın haberine göre Barack Obama ve yardımcısı Bayden’ın özel selamlarını Mesud Barzani’ye ileten Antony Blinken, IŞİD’le savaşta Peşmerge Güçleri’nin kahramanlığını kutlayarak, Barzani’nin elde edinilen başarıda önemli bir komutanlık görevi üstlendiği için teşekkür etti.

Antony Blinken, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’le savaşta gösterdiği iradenin, gözle görülen bir ilerleme sağladığını belirterek, “Peşmergenin kahramanlığı sayesinde IŞİD’le savaşta önemli başarılar elde ettik” ifadelerine yer verildi.

Mesud Barzani ise Barzani, Barack Obama ve ABD Ordusu’nun IŞİD’le savaşta Kürt halkına ve Peşmerge Güçleri’ne verdiği destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Musul operasyonu da değerlendirildi

Görüşmenin bir bölümünde ise, IŞİD’le savaşta askeri operasyonlar ile Musul’un kontrolü operasyonu ve taraflar arasında işbirliği değerlendirildi. Musul’un kurtarılması sonrası mevcut sorunların derinleşmemesi için, başta Ezidi Kürtler ve Hristiyanlar olmak üzere kentteki oluşumların yaşam şartlarının iyileşmesi amacıyla tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Mesud Barzani ve Antony Blinken IŞİD’le savaşta Erbil, Bağdat ve koalisyon güçleri arasında işbirliğinin devam edeceği konusunda hemfikir oldukları yenilendi.

Emperyalistler Irak turunda

Heyet ayrıca, Erbil’de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’la biraraya geldikten sonra, Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih ile görüşeceği aktarıldı.

Heyet, dün temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a gitmiş ve Başbakan Haydar Abadi ile Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi ile görüşmüştü.

KDP ve KYB’ye birlik olun mesajı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett McGurk ise görüşmelerin sonrasında, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden (KYB), birliği korumalarını talep ettiklerini duyurdu.

McGurk Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün KDP ve KYB’li bazı emektarlarla biraraya gelerek olumlu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

ABD’li yetkili, partilerden Kürdistan Bölgesi’nde birlik içinde olmalarını talep ettiklerini belirtti.