Emniyet şeriatçıların Halep eylemini böyle savundu: Vatandaşlar istedikleri yerde basın açıklaması yapabilir!

Halep'te cihatçı çetelerin ezilmesinin ardından İstanbul'da gericilerin düzenlediği protesto tartışma konusu oldu.

Emniyet şeriatçıların Halep eylemini böyle savundu: Vatandaşlar istedikleri yerde basın açıklaması yapabilir!

Suriye ordusunun Halep’te cihatçı çetelere karşı zafer ilan etmesinin ardından Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde Mazlum-Der, Özgür-Der, MTTB ve Hizbut Tahrir gibi gerici örgütlerin organize ettiği protestolar gerçekleştirilmişti.

Özellikle OHAL ilanının ardından, emekçilerin en ufak bir protesto eyleminin dahi biber gazı ve gözaltı baskısıyla karşılaştığı, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkının bir çok ilde valiliklerin ya bütün olarak ya da kısmen kaldırıldığı bu dönemde, gericilerin ‘sorunsuz’ biçimde düzenlediği bu yürüyüşün arkasında AKP’nin ‘özel izni’nin olduğu yorumu güçlü bir ihtimal olarak ortaya çıkıyor.

“OHAL’de de izin gerekmiyor”

Sputnik‘in ulaştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Olaylar Büro Amirliği yetkilileri ise, İstiklal Caddesi’ndeki sözkonusu yürüyüşte, Rusya’nın ‘İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapıldığını, basın açıklaması için de bir izin alınması gerekmediğini, vatandaşların istedikleri yerde basın açıklaması yapmakta özgür olduklarını’ söyledi. Yetkililer, ‘olağanüstü halde de basın açıklaması için izin alınması gerekmediğini’ ifade ederken basın açıklaması yapılan yerde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını belirtti.