Emine Erdoğan çark etti

Erdoğan, Cumhuriyet'i hedef almadığını iddia ederek, "60 darbesi, 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır" demek istediğini öne sürdü.

Emine Erdoğan çark etti

Geçtiğimiz hafta, “Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık” diyen Emine Erdoğan, bugün bir “enkaz” açıklaması daha geldi.

Erdoğan, Cumhuriyet’i hedef almadığını iddia ederek, “60 darbesi, 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır” demek istediğini öne sürdü.

Kadın ve erkek bir bütündür!

Yıllardır AKP’nin kadın düşmanı politikalarından sonra Emine Erdoğan, “Dünya nüfusunun yüzde 49’unu kadınlar oluşturuyor. Kadın ve erkek, bir bütünün parçalarıdır. Kadın-erkek eşitliğinin, cinsiyet adaleti gibi bir değer kriteri ile ele alınmasının önemi üzerinde durmak isterim. Zira, kadınların özel sorumlulukları hesaba katılmadan sağlanan eşitlik, bazı eşitsizlikler doğurabilir. ” ifadeleri dil sürçmesi olarak yorumlanıyor.

Enkaz açıklaması çarpıtıldı!

Emine Erdoğan, Türkiye, 1934’te, dünyada kadınların seçme ve seçilme hakkı kazandığı ilk ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, “Bu, Cumhuriyet tarihinin en önemli kazanımlarından birisidir. Bir ülkenin tarihinde kazanımlar olduğu gibi, elbette bir takım uygulama sorunları da vardır. Nitekim, seçilme hakkının tüm kadınları kapsamaması, bir ayrımcılık sorunu doğurmuştur. Mesela, başörtülü kadınlar seçilme hakkına ancak 80 yıl sonra sahip olabilmiştir. Öte yandan Türkiye’de bazı etnik ayrımlar konusunda birikmiş sorunlarımız olmuştur. Keza, 60 darbesi, 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır. Geçtiğimiz hafta, tarihimizin bu tür enkazlarına atıf yapan bir ifadem, çarpıtılarak bambaşka noktalara çekildi. Oysa kazanımlarıyla ve birikmiş sorunlarıyla geçmiş, hepimizin ortak geçmişidir. Cumhuriyet, milletimizin ortak eseridir, yaşadığımız coğrafyanın umut kaynağıdır, hepimiz için bir değerdir. Tarihin kazanımlarını koruyup artırmak, sorunları bertaraf etmek için şimdi milletçe bir mücadele içindeyiz. Nitekim, bu mücadele meyvelerini veriyor. Kadın lehine önemli ilerlemeler kaydettik. İnşallah, milletçe el ele vererek bunları artıracağız” şeklinde konuştu.

“Yüz binlerce kadının çığlığı olsun”!

Törende bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da, “Borsa İstanbul’un açılış gongunu bu sefer, kadınlar için, eşitlik ve adalet için çaldık. Umuyorum ki bu sesi, tüm dünyadaki kadınlar için söylüyorum, doğudan batıya tüm dünya duyar. Bu ses kadın girişimcilerimizin, kadın çalışanlarımızın sesi olsun. Emeğin adaletin sesi olsun. Kadına karşı şiddeti önlemenin sesi olsun. Aynı zamanda vatan için eşleri, evlatları şehit edilen onurlu vefakar kadınlarımızın, annelerimizin sesi olsun. Savaş bölgelerinde öldürülen yüz binlerce kadının sesi, çığlığı olsun” dedi.