Eminağaoğlu: Cemaat savunucusu Reşat Petek darbe araştırma komisyonundan çekilmelidir

Geçmişte Fethullah Gülen'e yaptığı övgüler ile bilinen AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek'in TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'na başkan olmasına dönük tepkiler sürüyor.

Eminağaoğlu: Cemaat savunucusu Reşat Petek darbe araştırma komisyonundan çekilmelidir

“TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu” Başkanlığı’na AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek’in seçilmesine tepkiler sürüyor.

Bilindiği üzere Petek geçmişte Fethullah Gülen’e ve cemaatine yaptığı övgüler ve Silivri davaları zamanında cemaat operasyonlarına verdiği destek ile hatırlanıyor.

Konu ile ilgili ABC Gazetesi’ne görüş bildiren eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Petek hakkında ‘FETÖ’den soruşturma açılması gerektiğini, bunun için de yeterli bilgi ve belge bulunduğunu ifade etti.

Eminağaoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

“Bir zamanlar Zekeriya Öz’ün en cevval savunucusu olan Reşat Petek, şimdi 15 Temmuz darbe girişimini araştırma konusunda kurulan, TBMM Araştırma Komisyonu Başkanlığına bile seçilebilmiştir.

Bunu hukuk ve demokrasi anlayışı ile açıklamak olanaklı değildir.

Bundan ortaya çıkan sonuç; AKP’nin, FETÖ mücadelesinin ve bu konudaki iradesinin, gerçekte asla FETÖ ile mücadele olmadığıdır.

AKP’nin bu konuya, hukuk ve demokrasiye yönelen tehditleri ortadan kaldırılmak gözüyle bakmadığıdır.

Reşat Petek’in, AKP’den, milletvekilliğinden, parti üyeliğinden istifa etmesi, hakkında adli soruşturma açılması konuları da elbette söz konusu olmalıdır. Bu sürecin henüz gerçekleşmemesi, Reşat Petek’in, AKP’nin ve yargının şu an nerede durduğunu da açıkça ve ayrıca göstermektedir. 

Öte yandan, Reşat Petek’in bu söyledikleri ve bu duruşu karşısında, anılan Komisyon Başkanlığını sürdürmesi, bu durumun siyasi etikle çatışması bir yana, TBMM’ne de en büyük saygısızlıktır. TBMM’nin varlık nedeninin inkarıdır.

Reşat Petek bu koltuğunu derhal terk etmelidir.

Aksi halde, TBMM’deki partiler bu Komisyon’dan çekilmelidir.”