Emekli Amiral Türker Ertürk Hulusi Akar için noktayı koydu

Emekli Amiral Türker Ertürk, dün köprü açılışına katılan komutanları eleştirdi.

Emekli Amiral Türker Ertürk Hulusi Akar için noktayı koydu

Emekli Amiral Türker Ertürk, dün köprü açılışına katılan komutanları eleştirdi. Ordu Suriye’de savaştayken ve şehit verdiği günde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının körü açmasını eleştiren Ertürk, “Bu tip katılımlar ve görünümler; demokrasi ile yönetilen ülkelerde değil, baskıcı ve otoriter ülkelerde olur. Belli ki; Genelkurmay Başkanı’nı katılım için zorlamışlar” dedi.

İşte Türker Ertürk’ün Odatv’ye yaptığı değerlendirme:

“Genelkurmay Başkanı’nın; dün (26 Ağustos 2016), İstanbul’daki köprü açılışına katılması, doğru olmamıştır. Hele hele ilgilenilmesi gereken şehitlerimiz ve aileleri varken! Bu tip katılımlar ve görünümler; demokrasi ile yönetilen ülkelerde değil, baskıcı ve otoriter ülkelerde olur. Belli ki; Genelkurmay Başkanı’nı katılım için zorlamışlar.

İşte bu ve bunun gibi nedenlerle; 15 Temmuz’dan sonra, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının istifa etmesini istemiştik. Çünkü; karizmaları çizilmişti ve istismara açık hale gelmişlerdi. Artık, hiç bir konuda “Hayır!” diyemezlerdi! Kanun Hükmünde Kararnamelerle; TSK’nin bir şekilde tasfiye edilmesine, siyasetin askerin içine girmesine yol açan düzenlemelere ve askeri okulların kapatılmasına bile! Gerçekte Darbe Girişimi nedeniyle bir yer suçlanacak ve kapatılacaksa; orası AKP olmalıydı!

Askerler de dahil olmak üzere, üst düzey devlet görevlileri ve siyasilerin bazen istifa ederek ülkesine yapacağı hizmet; görevde kalarak yapabileceğini düşündüğü hizmetten katbekat fazla olur! Ne yazık ki Komutanlar, böyle bir fırsatı tepti!”