ELN: Kolombiya Hükümeti barış görüşmelerini erteliyor

Kolombiya’nın FARC’tan sonra ikinci büyük gerilla hareketi olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), geçtiğimiz yıl Kolombiya Hükümeti ile barış görüşmelerine hazır olduğunu duyurmuştu. ELN geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklama ile hükümeti barış görüşmeleri tarihini sarkıtmakla suçladı. ELN yaptığı açıklama ile 2015 yılının Kasım ayından beri heyetlerinin barış görüşmesi için hazır olduğunu fakat Kolombiya Hükümeti’nin görüşmelere başlamak... View Article

ELN: Kolombiya Hükümeti barış görüşmelerini erteliyor

Kolombiya’nın FARC’tan sonra ikinci büyük gerilla hareketi olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), geçtiğimiz yıl Kolombiya Hükümeti ile barış görüşmelerine hazır olduğunu duyurmuştu. ELN geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklama ile hükümeti barış görüşmeleri tarihini sarkıtmakla suçladı.

ELN yaptığı açıklama ile 2015 yılının Kasım ayından beri heyetlerinin barış görüşmesi için hazır olduğunu fakat Kolombiya Hükümeti’nin görüşmelere başlamak için herhangi bir adım atmadığını belirtti.

Hükümet adına barış görüşmelerini yürüten Frank Pearl ise, ELN’nin ne görüşmek istediğini ne de görüşmelere hazır olduğunu düşündüklerini söylerken, silahlı çatışmanın Kolombiya için artık politik bir çözüm yolu olmaktan çıktığını belirtti.

ELN ve hükümet temsilcileri barış görüşmelerine, Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri’nin (FARC) 2012 yılında Küba’nın başkenti Havana’da başlattığı sürece benzer bir şekilde, 2014 yılında Ekvador’da başlamıştı.