Elazığ'da öğrencilerden yurt protestosu

Elazığ'da da öğrenciler kaldıkları yurttaki koşulları protesto etmek için sokağa çıktı.

Elazığ'da öğrencilerden yurt protestosu

Muş, Antalya ve Zonguldak’ın ardından Elazığ’da da öğrenciler sokağa çıktı. Yurttaki koşulların dayanılacak gibi olmadığını söyleyen öğrenciler gece yarısı sokaklara döküldü.

Elazığ’da bir yurtta öğrenciler ile güvenlik arasında dışarından içeriye yemek alınmaması ile başlayan tartışma, yaklaşık 2 saatlik protestoya neden oldu.

Olay, merkez Çaydaçıra Mahallesi’nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurt Müdürlüğü’nde yaşandı. İddiaya göre, öğrencilerin sipariş ettiği yemek güvenlikçiler tarafından içeriye alınmadı. Bunun üzerine öğrenciler ile güvenlikçiler arasında tartışma çıktı. Tartışmayı gören diğer öğrenciler de bir süredir rahatsız oldukları yurdun kantini ve yemekhanesi nedeniyle protestoya başladı.

Gerilimin zaman zaman artması nedeniyle yurda polis çağrıldı. Polis herhangi bir olayın çıkmasını önlerken, yurt idarecileri ile öğrencilerin uzun süren görüşmeleri sonucu gerilim daha fazla büyümeden sona erdi. Öğrenciler bir süre daha dışarıda bekledikten sonra yurda geri döndü.

Yurtta yaşanan olayı anlatan öğrenciler, dışarıdan sipariş edilen yemeğin içeri alınmadığını ve yemekhanede satılan yemek fiyatlarının yüksek olduğunu ileri sürdü. (Hürriyet)