El Nusra’dan tehdit: “Aleviler ve Şiiler Suriye'de kazanırsa, savaş tüm bölgeye yayılır”

El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi,  lideri Ebu Muhammed Colani’ye ait bir ses kaydı yayınlayarak “Eğer Suriye savaşı çözümlenmezse, sonuçları bölgedeki Sünni komşularına yayılır” dedi. Reuters’in haberine göre, El Nusra Cephesi’nin, Rusya ile ABD arasında varılan ve bu gece 00:00’da yürürlüğe girmesi planlanan ateşkesi tanımayacağını belirten açıklamada, örgüt militanlarının savaşmaya devam edeceği ifade edilirken El... View Article

El Nusra’dan tehdit: “Aleviler ve Şiiler Suriye'de kazanırsa, savaş tüm bölgeye yayılır”

El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi,  lideri Ebu Muhammed Colani’ye ait bir ses kaydı yayınlayarak “Eğer Suriye savaşı çözümlenmezse, sonuçları bölgedeki Sünni komşularına yayılır” dedi.

Reuters’in haberine göre, El Nusra Cephesi’nin, Rusya ile ABD arasında varılan ve bu gece 00:00’da yürürlüğe girmesi planlanan ateşkesi tanımayacağını belirten açıklamada, örgüt militanlarının savaşmaya devam edeceği ifade edilirken El Nusra’nın ateşkesi tanımayacağını belirten Colani, örgüt militanlarının savaşmaya devam edeceği ve Suudi Arabistan destekli muhaliflere yönelik saldırılar düzenleneceğini kaydetti.

Açıklamanın en çarpıcı bölümü ise “Eğer Aleviler ve Şiiler Suriye’de kazanırsa, savaş 10 yıldan kısa süre içinde Arap Yarımadası’na yayılacak” sözleriyle bölge savaşı tehdidinin ifade edilmesi.

Colani açıklamada ayrıca, cihatçılara Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve müttefiklerine yönelik saldırılarını arttırma çağrısı yaptı.

ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone The Telegraph’ın haberine göre, Ankara’nın El Nusra Cephesi’yle birlikte çalıştığını söylemişti.

Ricciardone, Türk yetkililerin Suriye’deki çatışmalara katılan cihatçı gruplarla birlikte çalışırken bu gruplara “ılımlı” olmaları için baskı oluşturabileceğini düşündüğünü belirtmiş, bu düşüncenin Ankara’yı El Nusra Cephesi ve Ahrar’uş Şam ile birlikte çalışmaya yönlendirdiğini ifade etmişti.